Chciałbym poznać wasze opinie o kontynuacji tego kultowego już RTS-a. Mnie osobiście bardzo przypadła do gustu. Tryb Single Player jest taki sobie, jeśli chodzi o misje - na każdej mapie biegniemy sprzątnąć elitę armii przeciwnej, od czasu do czasu bronimy przejętego budynku tudzież szukamy czegoś. Bardzo dobre są rozmowy między naszymi dowódcami, które są klimatyczne i wspominają o wielu cechach charakterystycznych tego uniwersum.
O ile SP jest taki średnio-dobry, o tyle multiplayer jest znakomity. W drugiej odsłonie poszli w stronę bitewniaka - oddziały są mniejsze, mamy spory wpływ na ich wyposażenie, każda frakcja ma trzech dowódców o różnych cechach i umiejętnościach wpływających na całą armię. Darowali sobie rozbudowę bazy, dzięki czemu można się skupić na taktyce i samej walce, co także przypadło mi do gustu.
Mapek na początku było stosunkowo niewiele, ale co patcha dodawali nowe, a w najnowszym doszedł edytor. Można się spodziewać, że community odtworzy sporą część starszych mapek.
Jak mówiłem, mnie gierka się podoba, zwłaszcza multiplayer. Ktoś reflektowałby jakiś meczyk drużynowy?