Zupełnie nie podoba mi się wizerunek orków w serii Heroes of M&M (szczególnie w cz.2, gdzie, jak ktoś już wcześniej napisał, są krzyżówką świni i ogra), D&D, Arcanum i większości innych gier. Denerwuje mnie też możliwośc gry jakimś półorkiem zamiast pełnokrwistym orkiem. Możliwe, że umysł wypatrzył mi Warcraft (i książka "Władca klanów"), gdzie są oni raczej odpowiednikem ludzkich barbarzyńców z D&D, ale ja bym chciał ich widziec właśnie jako, wyrośniętych, inteligentnych i honorowych osobników. Gothicowy obraz orków też jest właściwie w porządku.
Niestety jednak, nie jest to możliwe, bo jest zapotrzebowanie na takich pokurczy, co to zabijają liczbą, a ogólnie przyjęte jest, że taką rolę spełniają właśnie orkowie. Pozycję silnych i honorowych zajmują natomiast barbarzyńcy, a nie ma co ich dublować.
Niestety jednak, nie jest to możliwe, bo jest zapotrzebowanie na takich pokurczy, co to zabijają liczbą, a ogólnie przyjęte jest, że taką rolę spełniają właśnie orkowie. Pozycję silnych i honorowych zajmują natomiast barbarzyńcy, a nie ma co ich dublować.