Ten przelicznik jest strasznie niedokładny, ale dałoby się go podrasować.
Doświadczenie - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Ale czy to ma większe znaczenie
Jak się, rzucisz na młodego wilka to dostaniesz z 30 expa jeśli się nie mylę, a z łatwością pokonuje się go na 1lvl
Jak się, rzucisz na młodego wilka to dostaniesz z 30 expa jeśli się nie mylę, a z łatwością pokonuje się go na 1lvl
Ten bug z rogami śmierdzi. ;a
Jak tak można. ;a
Jak tak można. ;a
Z tym przelicznikiem jest tak ze gdy dana postac ma np 12 lvl to dostaniemy 120 exp czyli do kazdego lvl trzeba dopisac 0 i wyjdzie nam ile expa dostaniemy ... Dziecko 5-o letnie by na to wpadlo......Czyli Strażnik ma racje a wy mi tu gadacie ze zwierzeta maja inne przeliczniki ......
Użytkownik Łowc@ dnia pią, 01 wrz 2006 - 19:32 napisał
Hehe. Chcecie nabić expa to pójdźcie z Laresem do najemników a po drodze go zaatakujcie. Obaj dostaniecie doświadczenie jak ciebie zabije xD. Wow no ty można zdobyć prawie 500 expa(pod warunkiem że pójdziemy z nim w 5 rozdziale, a da się? xD) to ja z tym zrobię xD. Bujda jest z tym co tam mówicie. Expa dostajemy 10 razy lvl ale tylko jeśli chodzi o ludzi. Potwory mają inny przelicznik.
[post="47790"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
hehe ja tam gram do 3 rozdzialu i przliczam exp na rogi cienistwora (fajny bug w grze) dajeż rogi do kola przy chatce na wejściu na farmy potem go obijasz i znowu dajesz a złoto i exp ciągle w góre leci i mozna lewa bez kodow do oporu nabic no i golda też
(rzecz jasna musisz być najemnikiem lub już łowcą smoków)
No bo smoki zostały zrobione jak ludzie! bo możemy z nimi rozmawiać ( podobnie orki ale je tylko słyszymy jak cos tam mówią) A tak w ogóle to w tym przeliczniku jest trochę prawdy jak z tym Beziem ale w innych rzeczach to nie. Bawiłem sie ze jestem orkiem i lvl nie odpowiadał zdobytemu doświadczeniu.
Użytkownik Deus dnia Sep 1 2004, 12:31 PM napisał
HA ! Wiecie jak sprawdzic ile dostajemy exp'a za bezimiennego? Powiem wam... Wcielamy się na Marvinku w innego NCP'a i ciachamy naszego bohatera [on oczywiście stoi jak osioł i się nie broni] powalamy go i pisze nam ile jest za niego doświadczenia
[post="18073"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Można prościej: wystarczy uruchomić marvina i przytrzymać przez chwilę klawisz h Sprawdźcie sami...
A w ogóle jak się zamieniłem w któregoś smoka to on miał wszystkie umiejętności po 0, a jak zabiłem bezia (nie pamiętam ile expa dostałem) to nagle miałem któryś setny poziom i wszystkie umiejętności bardzo wysoko I smok nie atakował tak jak inne zwierzęta (Ctrl+strzałka w przód - atak, spacja - "straszenie"), tylko spacją musiałem "wyciągnąć broń". Bronią była... kula ognia! Mogłem włączyć inwentarz i ją normalnie odznaczyć A jak zabiłem bezia to po "schowaniu broni" mogłem go obrabować
Ale to tak na marginesie
I mi się zdawało, że exp zależy tylko od gildii...
Hehe. Chcecie nabić expa to pójdźcie z Laresem do najemników a po drodze go zaatakujcie. Obaj dostaniecie doświadczenie jak ciebie zabije xD. Wow no ty można zdobyć prawie 500 expa(pod warunkiem że pójdziemy z nim w 5 rozdziale, a da się? xD) to ja z tym zrobię xD. Bujda jest z tym co tam mówicie. Expa dostajemy 10 razy lvl ale tylko jeśli chodzi o ludzi. Potwory mają inny przelicznik.
Nie no luz... zagadujesz do tematu z przed dwóch lat... no ale cóż można i tak. Z tego co pamiętam to za orka było od 100 do 400 exp (w zależności od klasy) ale wiem też że to się nie zgadza z tym co mówił Strażnik---> ork zwiadowca miał podajże 15lvl a ork weteran coś około 35lvl. Wiem to bo bawiłem się kodami jak już przeszedłem gierkę trzy razy(każdą gildią) i nudziło mi się
poziom mnoży się razy 2 i wychodzi doświadczenie
Za bezimmienego dostajemy zaleznie odpo pozimu, niech was doleje Biff a zobaczysz ile jesteś warty, a przelicznik mnie nie obchodzi, jest w sam raz według mnie
o jeny dośw. za bezimiennego jest fultum
pozwolę sobie powiedziec ze przelicznik , przeciez , jak sami wiecie jest taki jaki dali autorzy i jak wycenili swoje dzieła tzn. potwory i npc'ów
HA ! Wiecie jak sprawdzic ile dostajemy exp'a za bezimiennego? Powiem wam... Wcielamy się na Marvinku w innego NCP'a i ciachamy naszego bohatera [on oczywiście stoi jak osioł i się nie broni] powalamy go i pisze nam ile jest za niego doświadczenia ciekawe co Z tym co mówisz Strażnik to sie też nie zgodze zabardzo przelicznik jest troche dziki w Gothicu...
na marvinku to raczej bzdury wychodzą , zreszta sprawdźcie - wywalcie runę wejdzcie np. w bartoka , schowajcie broń w jakiejś skrzyni , weźcie runę , ustawcie ja jako użytek , wezwijcie demona runą i sprawdźcie czy nie użyje , a xardi chyba 33 poziom
nizłe niezłe odkrycie ale ciekawe który poziom ma xardas
mają 6 krąg ale nie mogą uzywać run ani ich tworzyć
na marvinku to obywatele khorinis mają 6 krąg magii !!! mój qzyn oczywisvci e sie tym bawił <_<
Strażnikowi chodziło o to, że na każde 10 pkt doświadczenia za potwora/człowieka to jeden jego poziom. Czyli jak my jestesmy na poziomie 30, to jest za nas 300PD (troche mało, ale cóż... B))
ja troszke tego nieerozumiem ale jak wejde w gościa mam np jego poziom ale jak za zabicie smoka jest 1000 to ile za tak silnego człówieka jak ktoś ma 10 poziom to 10 pnk doświadczenia ahmm chyba w to nie wierze ,jak ktoś mi to wytłumaczy>