Co myślicie o wojownik czarodziej
Jakie połączenia klasowe są najlepsze? - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
żadne jeśli nie chodzi o klasę prestiżową. ja ostatnio prostego wojownika miałem, ale szlag mnie trafił jak znowu pół dnia poświęciłem na przygotowanie rozkładu atutów i to w odpowiedniej kolejności, pierwszy raz udało mi się do 40 lvla tak jak chce na dwa miecze (long short) z full krytykami oburęcznością i specjalizacjami. kartki zgubiłem, temu przerwę mam
Myślę, że dla atutów. A zresztą jak się awansuje kras. obr. powyżej 10 to chyba nie dostaje się już nowych zdolności...
[Dodano po 4 minutach]
A jeśli chodzi o wielorasowca to zawsze pociągał mnie Uczeń Czerwonego Smoka, ale łamany tylko z małą ilością lvl maga a dużą wojownika (fajnie się grało Mago-mnicho-uczniem smoka)
[Dodano po 4 minutach]
A jeśli chodzi o wielorasowca to zawsze pociągał mnie Uczeń Czerwonego Smoka, ale łamany tylko z małą ilością lvl maga a dużą wojownika (fajnie się grało Mago-mnicho-uczniem smoka)
Mam aktualnie 10 poziom woja i 10 poziom krasnoludzkiego obrońcy. Czemu jechać dalej wojownika?
Sosna ma rację, mistyczny łucznik jest supcio ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Postać postaraj się zrobić tak, abyś jak najszybciej miał 10 poziom Krasnoludzkiego Obrońcy. Później już pakuj tylko w woja
Acha, pamiętaj, że trza mieć min. 13 zręczności, żeby móc mieć tę klasę prestiżową.
![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Postać postaraj się zrobić tak, abyś jak najszybciej miał 10 poziom Krasnoludzkiego Obrońcy. Później już pakuj tylko w woja
![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Jak dla mnie nie ma co mieszać zwykłych klas (np mag i wojownik) jak już to zwykłą klasę z klasą prestiżową, mnie zawsze interesował łowca/mistyczny łucznik, podobno bardzo fajnie się nim gra ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Wypróbuję tego krasnoludzkiego obrońcę
czy jakieś specjalne zastrzeżenia co do poziomów czy 10 wojownik i dalej obrońca?
Cytat
PS. Dzięki za wała XDD
Ten wał, to do każdego ![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Nie pamiętam, czy w jedynce jest klasa prestiżowa Kapłana Bitewnego, ale jeśli jest, to też możesz wypróbować na krasnalu
Nie udało mi się jednak połączyć Krasnoludzkiego Obrońcy z Kapłanem Bitewnym. Po prostu zbyt dużo atrybutów trza podnieść do maksa
Czarny strażnik dobry jak masz łotra bo on na ukradkowe idzie i ma tą byczą siłę, z płaszczem nimfy duże odp do rzutów ale i tak wcześniejsze połączenie ma go na góra dwa ciosy ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
A czemu nikt nie wychwala Czarnego strażnika??
PS. Dzięki za wała XDD
PS. Dzięki za wała XDD
Cytat
A co do woja/krasnoludzkiego obrońcy na początku muszę brać jakieś pierdoły dot. długiego miecza. Brać je czy lepiej w jakieś inne do broni dwuręcznej? bo myślę że 2h jest dla takiej postaci a nie 1h.
Zdecydowanie jednoręczna dla Krasnoludzkiego Obrońcy. Daj mu najlepiej jakiś młot, albo topór i najcięższą zbroję i tarczę, jaką znajdziesz ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Pisałem Ci wcześniej. Kosa bojowa. Mimo małego dmg to z TK i poprawionym TK, jej krytykiem x4 zadajesz przy krytyku (bardzo częstym na nvn) po 400dmg
A w tym wypadku najlepszą bronią jaka jest?? 2h czy 1h a może dwie bronie?
Łotrzyk ma najwięcej umiejętności na pierwszym poziomie i to jest ważne, rasa człowiek bo dodatkowy atut, 13 zr 13 int 4 łotr 7 MO reszta woj.
Właśnie czemu zacząć od łotrzyka? I mniej więcej jakie poziomy mieć woja a jakie łotrzyka?
A co do woja/krasnoludzkiego obrońcy na początku muszę brać jakieś pierdoły dot. długiego miecza. Brać je czy lepiej w jakieś inne do broni dwuręcznej? bo myślę że 2h jest dla takiej postaci a nie 1h.
Łotrzyk->wojownik->mistrz oręża(do 7lvl). Solo zabijasz smoka, krytyki po 400 lecą, tylko pamiętaj żeby iść na kose bo są mnożone przez 4. Miłej i banalnej gry ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Jeśli chcesz mieć niezniszczalnego tanka, to zrób sobie krasnoluda woja, któremu dasz klasę prestirzową Krasnoludzkiego Obrońcy. Takiej postaci NIC nie jest w stanie zabić
Wiem coś o tym...
Ale proponuję jeszcze elfa - łowcę/mistycznego łucznika. Zawsze nie lubiłem grać łucznikami w D&D, bo zwykle do walki dochodzi w małych pomieszczeniach. Jednak nie lubiłem nimi grać do czasu, aż nie stworzyłem takiego w Never 1 - Hordy Podmroku
Nawet nie wiesz, jak cholernie łatwo jest zdjąć cały batalion wrogów z łuku (przypomnę, że Mistyczny Łucznik nie tylko strzela - on potrafi również zaklinać niektóre swoje strzały. Np. Strzała ognistej kuli, czy Strzała Śmierci, która zabija natychmiast...). Smoka pokonałem w kilka sekund.
Ale proponuję jeszcze elfa - łowcę/mistycznego łucznika. Zawsze nie lubiłem grać łucznikami w D&D, bo zwykle do walki dochodzi w małych pomieszczeniach. Jednak nie lubiłem nimi grać do czasu, aż nie stworzyłem takiego w Never 1 - Hordy Podmroku
Mój błąd. Damage-dealer chodziło mi o typowego wojownika sorry mój błąd. Taki typowy ciężki woj. Co najlepiej brać? Może wojownika z jakąś prestiżówką albo dwiema? Bo szczerze mówiąc zawsze grałem jednoklasowcem i jakoś mi się znudziło ;p
Moim zdaniem połączenie trójklasowe w przypadku maga jest bezsensu ... ![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Jeśli już bardzo chcesz mieć postać dwuklasową(maga) to proponuję Mag 20/10 Blady Mistrz (nie wiem dlaczego ale lubię to połączenie
)
Jeśli już bardzo chcesz mieć postać dwuklasową(maga) to proponuję Mag 20/10 Blady Mistrz (nie wiem dlaczego ale lubię to połączenie
Jakie proponujecie połączenia klasowe? Jakie najlepsze dla typowego damage-dealera a jakie dla maga?? Jakie preferujecie połączenia dwuklasowe i trójklasowe??