Cytat
Cóż, dokładne wytyczne to nie problem a przynajmniej będzie coś nowego. Skoro jest księciem to niech pokaże, że na księcia zasługuje. Osobiście z miłą chęcią mogę pomóc z tworzeniem nowych lokacji (zwłaszcza, że od 14 maja mogę spędzać na fae nawet i po 12h jak trzeba będzie), tylko najpierw musiałabym wiedzieć, że coś takiego się w ogóle szykuje.
Trzymam zatem za słowo a jak je złamiesz to oddam Pajęczej Matce - proste. Problem z wtajemniczaniem innych polega na tym, że nie wiem, czy można im ufać - wiele spraw powinno pozostać tajemnicą do czasu stworzenia, warto mieć też dobry kontakt na gg/poczcie, a nie oszukuję się, że nasz jest kiepski i nie powstrzymam się przed stwierdzeniem, że w listach się żegna a nie po prostu nie odpisuje
Cytat
Jeszcze a propos podziału gry na 2, 3 miasta. Osobiście widziałabym to tak, żeby na liście graczy był widoczny owy podział kto w którym mieście się znajduje a nie tylko gdzieś tam ledwo widoczny wpisik w jego profilu. Jak dla mnie byłoby to kolosalne ułatwienie dla książąt, którzy mieliby sprawować fabularną pieczę nad swoim terenem.
Tak, widziałem to w tej grze i...nie podobało mi się. Może pomysł fajny na pierwszy rzut oka, ale rozciąga pasek przeglądarki i wymusza dodanie opcji "Poza miastem", więc musielibyśmy zrobić: Wrota, Askavar, Beregost, Ruathym, Pomocną Dłoń - to więcej niż 2-3 a miast może przybywać, więc chyba sensu nie ma. Było to w Gild Wars, nawet z podziałem na obywatelstwo państw, ale jakoś tego zaniechano. Poza tym należy pamiętać by był to podział tylko fabularny - zapomnijcie o osobnych sędziach czy prawach dla każdego z miast, bo nie sprzyjam decentralizacji a samorządowi w Fae mówię nie.
Cytat
a wydaje mi się, że taka zabawa z wyglądam gry i dodaniem nowych lokacji to żaden problem.
Nie problem samego dodania, ale dodania z głową, by były jakieś ciekawe opcje. Parę gier ma sporo miast i różnią się nazwą, położeniem i inaczej nazywają się te same budynki - tego nie lubię.
Cytat
Co do ksiąg i Candlekeep to te pierwsze można by zdobywać na przykład w jakichś sesjach.
Gdyby bibliotekarz raczył przejawić inicjatywę i sesję zrobić.
Cytat
Ale ogólnie rzecz biorąc na samym początku powinno się zacząć od jakiejś mapki co, gdzie jest ulokowane jeżeli już by coś z tego przeszło.
Jakiej mapki ? Świata ? Candlekeep leży blisko morza i mieści się na obecnej mapie Fae.
Cytat
Osobiście widzę to tak, że każdy ma z góry ustalony sprzęt, który nosi ze sobą.
A jak powiedzmy kupi sobie coś innego to nie ma prawa użyć ? Np. zabijam krasnala i zabieram mu topór a potem go używam - nie mogę, bo wcześniej go nie miałem ? Czy też mam mieć na wszystko podanie/podkładkę, w stylu: Walka z krasnalem (sesja), zabranie toporka (sesja) i atak na kogoś toporkiem (sesja). Wiesz, Fae to też mechanika.
Dość o klepaniu