[GII] Łuki czy kusze?
Co jest lepsze?
Kusze (21 głosów [55.26%])
Łuki (17 głosów [44.74%])
Użytkownik Pyjak dnia wto, 05 lut 2008 - 01:12 napisał
A ja wolę kuszę wolniej ale mocniej Bardziej śmiercionośna broń
[post="105979"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Sądząc po twoim avatarze myślałem, że zagłosujesz na łuki . Chyba wygrają kusze, narazie wyprzedaja łuki. Ciekawy pojedynek .
ech.... a ja wolę magie;) ale wracając do ankiety oczywiście że kusze:)
Gość_Piccaro*
Niech mnie ktos wyprowadzi z bledu, jesli sie myle.
1) W Gothic II NK zrecznosc daje bonus obrazen do broni dystansowej, tak luku jak i kuszy. Sila daje bonus obrazen do broni wrecz.
2) Jezeli wladujesz 150 sily po to by nosic najlepsza kusze (pomijam magiczna), to niewiele pozostanie na zrecznosc, a szczawiow krolewskich az tyle w grze nie ma. Tym samym ktos majac luk wymagajacy 110 zr i zadajacy obrazenia 110, bedzie strzelal nim parekrotnie silniej niz kusznik z najlepszej kuszy w grze.
3) Sry, ze sie tak rozpisuje, ale lubie uzasadniac swoje zdanie
4) Luki rox
1) W Gothic II NK zrecznosc daje bonus obrazen do broni dystansowej, tak luku jak i kuszy. Sila daje bonus obrazen do broni wrecz.
2) Jezeli wladujesz 150 sily po to by nosic najlepsza kusze (pomijam magiczna), to niewiele pozostanie na zrecznosc, a szczawiow krolewskich az tyle w grze nie ma. Tym samym ktos majac luk wymagajacy 110 zr i zadajacy obrazenia 110, bedzie strzelal nim parekrotnie silniej niz kusznik z najlepszej kuszy w grze.
3) Sry, ze sie tak rozpisuje, ale lubie uzasadniac swoje zdanie
4) Luki rox
Kusze są dobre przed walką- zdejmujesz jednego przeciwnika wyciągasz miecz i idziesz . Łuki są bronią podstawową i nie można ją traktować jak uzupełnienie zdolności jak np. kusza. Ja częściej gram wojem więc lubię kusze.