Dostępne demo Critical Shift

dostępne demo critical shift

Taktyczne RPG-i są gatunkiem gier, który może się poszczycić długą historią i znanymi tytułami. Jednym z popularniejszych wariantów jest dowodzenie elitarnym oddziałem, któremu przychodzi się użerać z istotami pozaziemskimi. Tym razem rękawicy przy tym wyzwaniu podjęło się kazachstańskie studio Rhinotales, znane choćby z gry "She Sees Red", będące interaktywnym thrillerem. Ich najnowsza produkcja, "Critical Shift" otrzymała 14 września 2-godzinną wersję demonstracyjną.

Gra daje graczowi komendę nad oddziałem do zadań specjalnych, który wysłano celem zbadania sygnału SOS nadanego z tajnej stacji badawczej na Antarktydzie. Szybko się okazuje, że placówkę opanowała pasożytnicza zbiorowa świadomość, która przejęła kontrolę nad personelem. Do tego na naszych ludzi czają się systemy obronne i efekty prowadzonych eksperymentów.

Gra łączy walkę turową z eksploracją w czasie rzeczywistym. Od gracza wymaga się zarządzania zasobami, manipulacją otoczeniem i podejmowania decyzji, przy których rzadko istnieje jedna dobra odpowiedź. Demo zapewnia dostęp do 3 poziomów stacji i pozwala nad objęciem komendy nad 6 z 11 dostępnych agentów formujących oddział. Fabuła zakłada historię sci-fi z elementami paranormalnymi, której współtwórcą jest Guiltythree ("Shadow Slave").

W ostateczniej wersji ma zapewnić ponad 40 godzin rozgrywki, 11 agentów, ponad 30 poziomów, a także szeroką gamę borni i wrogów tworzących rozmaite frakcje. Gra ma się ukazać w pełnej wersji w 2027 roku.

Każde życie, które pochłonę, czyni mnie silniejszym.
Odpowiedz
← Nowości

Dostępne demo Critical Shift - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...