Warhammer 40:000 wkracza do panteonu Total War

warhammer 40:000 wkracza do panteonu total war

Gala Game Awards 2025 przyniosła ze sobą wiele wyborów i zapowiedzi. Przyznane nagrody zapewne zaskoczyły niejednego, zaś wielu miało prawa do rozczarowania. Jednak równie ciekawe okazały się wiadomości na temat nowych gier w fazie produkcji. Uniwersum Warhammera 40:000 może się poszczycić kilkoma naprawdę dobrymi tytułami na przestrzeni ostatnich lat, a od czasu gdy wersja fantasy pojawiła się w serii Total War, wielu dumało nad tym kiedy będzie kolej na jej futurystyczną siostrę. Zaś dziś pytania te spotkały się z odpowiedzią.

Póki co, informacje są dość ogólne. Gra ma się ukazać oczywiście na PC, ale ma też być pierwszą próbą na konsolach (PlayStation 5, Xbox Series S i Xbox Series X). W ramach rozgrywki dostępne mają być 4 frakcje: Kosmiczni Marines, Astra Militarum, Orkowie i Eldarzy. Gracz będzie prowadził operacje na skalę galaktyczną, z podbijaniem planet, rozbudową marynarki i zarządzaniem gospodarką. Bitwy w czasie rzeczywistym będą się toczyć o bastiony planetarne, zapewniając nam możliwość wsparcia wojsk z orbity. Gra ma też zapewnić ogromne pole do popisu w aspekcie budowy armii, od nazwy frakcji przez ikonografię po artefaktyczne uzbrojenie.

Z ciekawostek warto wspomnieć, że wśród postaci ma się pojawić David Harbour, znany ze swojej roli w "Stranger Things". Gra, póki co, nie ma daty premiery.

Każde życie, które pochłonę, czyni mnie silniejszym.
Odpowiedz
Niestety już zapowiedzieli, że niektóre elementy kosmetyczne (np. mark 3 armor czy inne) będą płatne. Ja bym chciał się cieszyć tą zapowiedzią ale po tym co oni zrobili z total warem to nie potrafię, dosłownie w każdym możliwym aspekcie zawodzą tam. Wiem też, że fanatycy i tak kupią co mnie smuci
Odpowiedz
← Nowości

Warhammer 40:000 wkracza do panteonu Total War - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...