Cytat
Chyba tyle. Pewnie za chwilę usłyszę kilka uwag, ale... co mi tam.
Toć ba

.
Cytat
Abit AX78 nie nadaje się do łączenia dwóch kart graficznych. Pierwszy slot ma prędkość x16, a drugi x4, co może spowolnić, a nie przyspieszyć pracę kart w trybie CrossFire. Przy Asrocku nie podano już prędkości slotów, ale spoglądając na cenę będzie to pewnie x8+x8.
Asrock posiada zlącza x16 +x8. Wystarczy

.
Cytat
- Co do karty graficznej, to proponuję trochę dopłacić i zakupić Podkeconego 4870 od MSI.
Wiadomo, że to zawsze parę % więcej w wydajnoście ale... trzeba pamiętać, że:
- OC możemy sobie sami zrobić bez żadnych kosztów. Te karty nie różnią się nawet chłodzeniem.
- jak za parę lat będziemy myśleć o dokupieniu drugiej karty to może się okazać, ze znalezienie dokladnie tego samego modelu kręconego jest dużo trudniejsze niż znalezienie takiej nie kręconej karty. Sam się o tym boleśnie przekonałem....

A czy model niekręcony będzie chciał działać w parze z kręconym to nie bladego pojęcia i głowy nie dam za to.
- to pare groszy więcej, a i tak już przekroczyłem 2.5k
Cytat
- Sądzę, że te pamięci będą lepsze
Nie mam specjalnego rozeznania więc wierze na słowo. Wiem, że trzeba unikać Kingstonów bo to kobyły które nawet o pół mhz się nie chcą podkręcić. Ale w sumie już pisałem o tym. Niech się chłopak dopytuje najepiej ziomków w sklepie. Oni w tym siedzą i najlepiej wiedzą, które firmy są warte uwagi, a które należy omijać.
Cytat
- Jeżeli nie ma się zbyt dużo miejsca na burku (i za biurkiem) to zakup głośników 5.1 będzie mało opłacalny. W takim przypadku 2.1 będą w sam raz.
To nie jest kwestia opłacalności Ammon tylko ergonomii

. Pisałem o tym wyraźnie, że musi mieć miejsce.
Cytat
- 500W do pojedynczej karty jest w sam raz. Ale gdyby chciało się dokupić drugiego Radka 4870, to będzie ciężko. 650W od Corsaira sobie poradzi z dwiema grafikami.
Tu mam mieszane uczucia. Po co kupować teraz potwora kiedy nawet nie wiadomo czy kiedykolwiek bedą dwie karty? A poza tym zasilacze dosyć znacząco mogą tracić na mocy z wiekiem więc tym bardziej odradzałbym taki zakup. Za 2 lata sprzeda swojego Tagana za 100zł na allegro dorzuci ze 150 i kupi jakąś mocarną nówkę na gwarancji.