Blackguards – Zapis demonstracji gry z E3

Nie wiem, czy jeszcze pamiętacie Blackguards, ja przynajmniej z tytułu gry nie potrafiłem wywnioskować, co to jest, a przecież sam pisałem o nim newsa. Cóż, było to w marcu, a w obliczu masy ciekawych produkcji "zapomnienia" się zdarzają. Ale to nic – bo nadal jestem nim podekscytowany – w końcu niecodziennie wcielamy się w zbirów ratujących świat.

blackguards

Oprócz demonstracji Blackguards z E3 (sprytnie ukrytej w dalszej części newsa), przywiało też parę nowinek. W grze mamy do wyboru trzy klasy – maga, wojownika i myśliwego. Zdaję sobie sprawę, że nie wygląda to porywająco, ale w trakcie rozwijania postaci przyjdzie nam dokonać jeszcze wyboru specjalizacji bohatera.

Rozgrywane w czasie turowym starcia będą toczyły się na ręcznie robionych mapach, a z niektórymi elementami lokacji będzie można wchodzić w interakcję – przykładowo będzie można zrzucić żyrandol na naszych przeciwników. Z towarzyszami będzie można prowadzić rozwinięte rozmowy, które zadecydują o "otworzeniu się" nowych zadań i wątków fabularnych. Kompanów ma być całkiem sporo, a większość z nich to negatywy (np. uzależniony od narkotyków pół-elf Niam oraz chutliwy mag Zurbaran).

Przejście Blackguards zajmie aż 40 godzin, a większość misji będzie można wykonać na różne sposoby. Gra będzie rozgrywała się w świecie The Dark Eye, zaś jej premiera została wyznaczona na koniec bieżącego roku. Produkcja Daedalic Entertainment zadebiutuje wyłącznie na komputerach osobistych.

blackguardsPamiętacie tę panią?
Odpowiedz
Po tytule można wnioskować, że "ochrania". Choć w takiej pozycji to ciężko powiedzieć.
Odpowiedz
← Nowości

Blackguards – Zapis demonstracji gry z E3 - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...