Asasyn
Ilość postów: 1941
Klasa: Zabójca
Darmowe MMORPG? Cóż, chyba najlepszym wyborem będzie DDO (aka "D&D Online" albo "Dungeons & Dragons Online").
Rozgrywka jest podobna do tej z Guild Wars, tzn. Jedynie w miastach mamy do czynienia z ogółem graczy. A questy odbywają się w instancjach, gdzie jesteśmy sami lub z wcześniej utworzoną grupką graczy. A gierka jest całkowicie darmowa i do ściągnięcia przez net.
Jedyne za co możemy płacić, to rasy Drowa, czy Warforged, klasa Mnicha czy unikalne questy lub lokacje. Ale bez tego spokojnie da się obyć i 'bogaci' gracze wcale nie muszą mieć przewagi.
Ilość postów: 2
Może nie do końca mmorpg (bo MOBA), ale ze swojej strony chciałem polecić League of Legends.
Mnich
Ilość postów: 8
Klasa: Kapłan
Polecam Aion. Bardzo rozbudowana gra.
Heretyk
Ilość postów: 12
Klasa: Kosmiczny Marines Chaosu
Z tymi grami MMORPG to jest problem, bo wszystkie są do siebie dosyć podobne. Ja właśnie pobieram sobie
listę MMORPG, chociaż koleś nie uwzględnił kilku darmowych. Osobiście polecam Lord of the Rings Online - genialna i bardzo rozbudowana gra, ale dobry jest też Age of Conan i Neverwinter (w tym ostatnim jest możliwość tworzenia zadań przez graczy). Aiona nie lubie.
Giermek
Ilość postów: 1
Klasa: Rycerz
Którą z tych gier możecie polecić dla 16-letniego chłopaka?
Matuzalem
Ilość postów: 9483
Klasa: Wampir
Powiem ci, że każdą, bo to jednak główny target tego typu gier. Zdecydowanie polecam Guild Wars 2 i Neverwinter, jeśli masz dobrego kompa. Już tak dawno nie grałem w MMO z powodu przestarzałego sprzętu i braku czasu, że trudno mi się połapać, które mniej dofinansowane projekty są warte uwagi. Za moich czasów było to Allods Online, ale to chyba już pieśń przeszłości.
Giermek
Ilość postów: 3
Klasa: Rycerz
Ja polecam gre Tibia, bardzo fajna gierka która się nie konczy