[Filmy] Hobbit bije rekordy popularności!

Hobbit, klasyka fantastyki, był strzałem w dziesiątkę. Od razu podbił serca polskich fanów.

Tylko w pierwszym weekendzie film obejrzało 547 047 widzów, a razem z pokazami przedpremierowymi, które odbywały się od 25 grudnia liczba ta sięgnęła 892 066 widzów. Film w rekordowej liczbie 385 kopii, jest przedstawiany w siedmiu wersjach. Z taką popularnością nie wsytartował żaden z odcinków "Władcy Pierścieni".

Patrząc tylko na rok 2012 "Hobbit" pobił dotychczasowych liderów "Skyfall" , a także drugą część finału sagi "Zmierzch".

W rozszerzeniu przedstawiamy ranking premier roku 2012

1. "Hobbit: Niezwykła podróż" (28 grudnia) – 547 tysiąca widzów.
  2. "Saga Zmierzch: Przed świtem. Część 2" (16 listopada) – 421,4 tysiąca osób.
  3. "Skyfall" (26 października) – 390,5 tysiąca widzów.
  4. "Jesteś Bogiem" (21 września) – 373,8 tysiąca widzów.
  5. "Madagaskar 3" (3 sierpnia) – 332,1 tysiąca widzów.
  6. "Kot w butach" (6 stycznia) – 272,6 tysiąca widzów.
  7. "Epoka lodowcowa 4: Wędrówka kontynentów" (6 lipca) – 239,6 tysiąca.
  8. "Sherlock Holmes: Gra cieni" (6 stycznia) – 190,3 tysiąca widzów.
  9. "Prometeusz" (20 lipca) – 171,3 tysiąca widzów.
  10. "Mroczny Rycerz Powstaje" (27 lipca) – 158,6 tysiąca widzów.
Odpowiedz
Pytanie, choć z pozoru banalne, jednak dość newralgiczne - na ile im wyższa pozycja na tej liście, tym większy kłopot z dalszą popularnością i dystrybucją filmu? W sensie: im więcej widzów w pierwszym tygodniu, tym więcej seedów w pierwszym tygodniu i wszystkich pozostałych?
Odpowiedz
Dobre seedy są dopiero gdy wyjdzie na DVDkach, no come on.

Sygnaturowy elementarz gifów awaryjnych - używać tylko w ekstremalnych przypadkach:

SPOILER

Jak masz w poście kaczeńcowyˆ dopisek, istnieje duża szansa, że jest on mojego autorstwa.

Odpowiedz
Gdyby tak było, to by nie było takiej ilości desperatów, czyhających na najświeższe "wersje kinowe". To, co teraz wyczyniają z tymi telefonami, panie...
Odpowiedz
Fakt, ale przecież te wersje są praktycznie niezdatne do oglądania.

Sygnaturowy elementarz gifów awaryjnych - używać tylko w ekstremalnych przypadkach:

SPOILER

Jak masz w poście kaczeńcowyˆ dopisek, istnieje duża szansa, że jest on mojego autorstwa.

Odpowiedz
Tę wersję przyjmijmy, tej się trzeba trzymać
Odpowiedz
Prawda, prawda. Ale to, że hollywood traci przez piratów to sranie w banie - nie pamiętam dokładnych liczb, ale zeszłoroczne zyski przemysłu filmowego są ogromne. Tak ogromne ogromne.

SPOILER

Odpowiedz
Swoją drogą juz ponad milion rodaków odwiedziło Bilba w kinie. Dobrze, że nie w norce bo wyżarliby zapasy nie tylko z Bag End, ale i z całej Shire! A następnego dnia z Arnoru, a potem przyszłaby kolej na sam Gondor...
Odpowiedz
← Nowości

[Filmy] Hobbit bije rekordy popularności! - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!
Wczytywanie...