Słyszeliście o tej grze? To jeden wielki plagiat. Ale od początku. Ta gra powstawała najpierw na Atari ST, jednak w końcu wyszła na PC. I co w tym takiego dziwnego? A to że twórcy - Majestic Studios - zerżneli co do piksela sporo lokacji, i to z wielu tytułów np: Painkiller, WoW, Oblivion, Thief, a nawet UT 2004. Wydawcy - Tri Synergy - szybko wycofali grę z obiegu, a sami autorzy nie odzywali się przez tydzień. Dopiero potem zwalili wszystko na grafików. Prawie pewne jest to że Bethesda zrobi proces sądowy Majesticowi. Poniżej parę screenów z oryginału (na górze) i z LotL.
Ciekawe, ciekawe, nie powiem. Najlepsze jest to, że jakościowo (przynajmniej tyle mogę powiedzieć po screenach) to coś jest daleko w tyle za takim pięknym Obkiem.
Prawda, ta gra to po prostu żenada. Coś takiego każdy może zrobić mając zainstalowanego Obliviona i TES CS, i pewnie by wyszło nawet lepiej niż to co tutaj przedstawiono.
Tak tak! Ja przeczytałem o tym w CDA - wystawili mu ocenę -1 (hahahah i dobrze cI tak!).
Niektóre elementy ściągnięte były z tych gier:
Painkiller, Morrowind, Diablo 2, Return to castle Wolfenstein, Unreal Tournament 2003 i 2004, WOW, Black & White, Silent Hill 4, Thief: Deadly Shadows, Lord of the Rings: The battle for Middle-earth i Vampire: the Masquarade - Bloodlines, Obilivion
Powyrzsze tyluły wymieniło CDA.
A dla mnie to poprostu jedno wielke...