Ja mam jedno pytanie. Dlaczego piszesz głupoty i wprowadzasz ludzi w błąd mimo, że się nie znasz?
Cytat
Karta Graficzna: najnowszy GeForce 9800 - 530 zł. 512 mb ddr3. Taniocha, jak za taki sprzęt.
Skad ty tą cene wziąłeś? Tyle to sobie chyba paser wydając towar z wozu życzy... Najtańszy GF9800 jakiego widziałem kosztuje ok. 800, a przeciętnie to koszt ok. 1000zł.
Cytat
Procek: Na razie starczy Ci Core2Quad za 629 zł (proponowałbym czterordzeniowy Xeon od Intela, ale jeszcze go w Polsce nie ma)
Czy ty wiesz, że XEONy to są procki serwerowe? Chyba nie...
Cytat
Do tego mini radiatory (po 8 w paczce) ozdobne na kartę graficzną, ram i wszystko inne - 12-13 zł
Bez komentarza...
Cytat
Pamięć RAM ddr2: 8 giga za 609 zł
Może od razu 32gb? Wiesz to człowieku, że XP nie obsługuje więcej niż 4gb w ogóle? Pakowanie się w więcej ma tylko sens jak chcesz mieć Vistę.
Cytat
Dobry - cichy zasilacz 450W - ok. 100 zł
Za równo dobrze możesz próbować odpalić komputer z baterii zrobionej z ziemniaka. Dobry zasilacz o takiej mocy to wydatek conajmniej rzędu 200-300zł. Jak wydajesz kasę na dobry komp to nie oszczędzasz na podstawowej częsci. Nikt nie chce by komputer szlag trafil tylko dlatego, że 'dobry cichy zasilacz' zawiódł.
Cytat
Dysk SATA - 80 giga - 100-120 zł; 160 giga - 130-zł; 400 giga - 300zł (nie wiem, jaki chcesz)
Dysk 80gb? Matkoboska... czy ty byłes ostatnio w sklepie? Dzisiaj ciężko kupić coś poniżej 250gb. A i tak stosunek cena/rozmiar nie jest zbyt ciekawy. O szczególe, ze dzisiaj nie warto myśleć o czymś innym niż SATA II nie wspomnę.
Zapomniałes doliczyć koszt systemu operacyjnego.
Daruj sobie takie rady na przyszłość. Tylko namieszać komuś możesz.