Użytkownik Gość_Mojo* dnia poniedziałek, 6 listopada 2017, 11:57 napisał
Przepraszamy za wprowadzenie w błąd Jedna z pierwszych informacji o premierze książki nas zmyliła.
Użytkownik Gość_Mojo* dnia poniedziałek, 6 listopada 2017, 11:28 napisał
Pewnie niektórzy nie mają dość przygód sławnego wiedźmina Geralta z Rivii i po cichu liczą na kolejne strony opowieści z jego udziałem. Jest małe światełko w tunelu i należy go wypatrywać już 8 listopada.
class="lbox">Co prawda sławny "AS" zarzekał się, że więcej do uniwersum nie powróci, czego efektem był "Sezon Burz", jednak wydawnictwo superNOWA przygotowało nie lada gratkę dla wszystkich fanów Geralta i spółki. Już niedługo na sklepowe półki trafią "Szpony i kły", czyli zestaw wiedźmińskich opowiadań. To nie będzie ciąg dalszy przygód Geralta, ale i tak zapowiada się ciekawie.
Książka będzie zawierać 11 opowiadań z wiedźmińksiego świata, które zostały wyróżnione podczas konkursu organizowanego przez "Nową Fantastykę” i wydawnictwo superNOWA. Teksty mają być inspirowane przygodami Geralta, jego przyjaciół oraz rozlicznych przyjaciółek (nawet tych bardzo bliskich przyjaciółek).
class="lbox">Nie chce mi się wierzyć, by Andrzej Sapkowski sygnował swoim nazwiskiem coś kiepskiego. Dodam tylko, że "Szpony i kły" to tytuł opowiadania Jacka Wróbla. Może nie byłoby w nim nic specjalnego, gdyby nie ukazywało wydarzeń z oryginalnego "Wiedźmina" z perspektywy... strzygi.
Jeśli lubicie Geralta, to chyba nie będziecie się zbyt długo zastanawiać nad zakupem, prawda?