Postawiłem na Enigmatyka i nie żałuję. Klasa postaci jest świetna. Nie wiem czy to wina tego, że NPC-e są celowo obdarzone tak marnymi statystykami, czy może po prostu Enigmatyk jest tak mocny, ale w mojej drużynie odpowiada on za 50% wszystkich zgonów
![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Co prawda Aloth zadaje wyższe obrażenia pojedynczym postaciom, ale mój Shaveras jest mistrzem aoe, i debuffów, i zauroczeń. Do tego potrafi się dobrze bić. Cud malina
Chociaż tak teraz z perspektywy czasu zastanawiam się, czy na pewno mądrze było go robić na dwie bronie do walki wręcz. Bije się świetnie, ładuje skupienie niezwykle szybko, tylko coś strasznie dużo obrażeń otrzymuje (mimo, że biegam z siekierą i generalnie Odbicie całkiem wysokie mam). No i też szlag mnie trafia z powodu pathfindingu w tej grze. Ileż to razy miałem sytuację, w której karzę mu biec zaatakować kogoś wręcz bo już rzucać czarów nie mogę, a ta sierota albo się klinuje po drodze bo mu Eder czy inna Pallegina blokuje drogę, albo biega na około przez pół minuty wskutek czego jego cel zdąży z trzy razy zginąć... Eh, ten pathfinding, zguba gier IE
Tak to poza tym, Enigmatyk. Tak. Jest MOC!