Skrzynki ze skaradzionym sprzętem są w chyba w każdym forcie legionu. W niektórych są nawet niestrzeżone(lub ktoś stoi przy nich okazyjnie, nie pamiętam) więc można się spokojnie do nich dobrać.
"Czuję że ktoś mnie obserwuje" i okradanie mojej - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Ale wszystkie skradzione przedmioty przez ciebie trafiają do Skrzyni do biura [tam gdzie wybieraliśmy profesję na początku gry
] Przynajmniej tak zauważyłem, ale żeby otworzyć trzeba być w Legionie Ip.
Ale tez nie jestem pewien czy nie trzeba mieć odpowiedniej rangi
[ja byłem mistrzem Legionu]
![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
![](/view/images/emoticons/default/woot.gif)
No cóż. W obu wymienionych przeze mnie przypadkach tracisz przedmioty i trafiają one do najbliższej skrzyni z dowodami "oddziału", który cię zatrzymał. Oczywiście takiej skrzyni też nie można bezkarnie spenetrować. Nie ma innej możliwości, żeby "ktoś ci coś podwalił". Zawsze w przypadku takiego ryzyka przed rozmową ze strażnikiem odkładałam wszystko z inv. na ziemię. Łatwo to przewidzieć, kiedy w karcie postaci masz jasno wypisane jaką kwotę jesteś winien wymiarowi sprawiedliwości. Możliwe jest, że kradzione rzeczy znikają bezpowrotnie z takiej skrzyni. Dlatego najlepiej jest nie dać się przyłapać ;p
Hm... Almonaster ale jak coś ukradłeś (nawet jak nikt nie widział) i miałeś to przy sobie to potem nie masz tego w Dowodach
Dlatego jak coś przeskrobiesz i masz dużo staffu kradzionego przy sobie to tracisz ![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
------> Deunan
No wlasnie sęk w tym ze jeszcze nigdy nie bylem w kiciu a grzywne w wysokosci 40septimow placilem juz pooooozniej i w innym miejscu niz Vivek.
No wlasnie sęk w tym ze jeszcze nigdy nie bylem w kiciu a grzywne w wysokosci 40septimow placilem juz pooooozniej i w innym miejscu niz Vivek.
Ja raz zapłaciłem grzywnę zapisałem kilka razy gre, z godzinę pograłem i się ska płem że nie mam połowy szklanej zbroi
. A strażnika nie znalazłem już (tego samego co mi wziął
).
Użytkownik Almonaster dnia sob, 16 lut 2008 - 13:38 napisał
Wieksza kicha byla, kiedy mi w Vivek ktos podkosil wszystkie wytrychy, młotki płatnerskie, strzały i łuk oraz chyba część mikstur. Nic z tych rzeczy nie sprzedawalem i niezle sie zdziwilem i wscieklem. No ale dobrze ze mi nie zabrano cenniejszych itemków ![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
[post="107653"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
To znaczy byłeś w kiciu i albo zapłaciłeś grzywnę? Trzeba było posprawdzać pobliskie skrzynki z dowodami.
Teksty typu : "ktos mnie obserwuje. Czuje to" slyszalem czesto, ale mniema ze to po prostu dla smaczku gry ![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
Wieksza kicha byla, kiedy mi w Vivek ktos podkosil wszystkie wytrychy, młotki płatnerskie, strzały i łuk oraz chyba część mikstur. Nic z tych rzeczy nie sprzedawalem i niezle sie zdziwilem i wscieklem. No ale dobrze ze mi nie zabrano cenniejszych itemków![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Wieksza kicha byla, kiedy mi w Vivek ktos podkosil wszystkie wytrychy, młotki płatnerskie, strzały i łuk oraz chyba część mikstur. Nic z tych rzeczy nie sprzedawalem i niezle sie zdziwilem i wscieklem. No ale dobrze ze mi nie zabrano cenniejszych itemków
Ad.1) Sadzę że to ma oznaczać że jesteś obserwowany przez los/bogów. Lub ma nadawać klimat nie pewności w grze i wywoływać pytania: Zaraz mnie ktoś zabije? Ktoś mnie podgląda? Czy moje kieszenie są nadal pełne?
Ad.2)Wydaje mi się że to po prostu błąd
. Głowy nie dam.
![](/view/images/emoticons/default/drag.gif)
Ad.2)Wydaje mi się że to po prostu błąd
Jak dzisiaj grałem w Morrowinda ( jestem jeszcze niedoswiadczony bo gram od jakiegos miesiaca) gdy wychodzilem z seyda neen do balmory to na gorzkim wybrzezu pokazal mi sie napis ze ktos mnie obserwuje i pomyslalem ze to jakis quest. zaczolem chodzic wokolo miejsca gdzie to uslyszalem ale nic nie znalazlem
Moim zdaniem to nie błąd, tylko tworzenie klimatu żyjącego świata (chodzi mi o głosy ludzi). A jeśli chodzi o złodziejstwo wśród mieszkańców, to nigdy mi się to nie zdarzyło...
Dla mnie nic nie jest doskonałe, nawet Morrowind
A co do pytania 1 to też nie wiem o co w tym chodzi. Myślałam, że pojawia się to tylko w mieście, ale kiedy wędruję pustkowiami również moja postać coś takiego mówi. Podobnie zresztą jak ,,gdzie się podział ten niewolnik?". Nadal owej kwestii nie pojęłam, jako że czasami mój heros wypowiadał to i na początku gry(kiedy jeszcze żadnego niewolnika nie uwolniłam) jak i po wykonaniu głównej misji. Hmm...
![](/view/images/emoticons/default/confused.gif)
Jeśli chcemy jakoś ubarwić rozrywkę, zawsze możemy poinstalować jakowe mody, ale czy godnym jest poprawianie doskonałego? ![](/view/images/emoticons/default/confused.gif)
![](/view/images/emoticons/default/confused.gif)
Czyli my jesteśmy, jedyni, niepowtarzalni, nieokradalni w grze? Tylko my możemy kroić innych?
Z jednej strony fajnie bo nie ma ciśnienia żeby stawać do kogoś z Gildii Złodziei tyłem![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Ale z drugiej...dodatkowy smaczek jakiś![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Z jednej strony fajnie bo nie ma ciśnienia żeby stawać do kogoś z Gildii Złodziei tyłem
![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Ale z drugiej...dodatkowy smaczek jakiś
![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Zgadza się, dzieje się tak gdy przedmioty znajdujące się w ekwipunku podręcznym (bądź też na sobie) odnawiają swe zasoby magiczne. Może też się tak stać, gdy znikną przywołane wcześniej przedmioty, ale to już chyba szerzej znane prawo ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Deunan to całkiem możliwe ja tam nigdy nie zwracałem uwgi kiedy mi się przedmioty odnawiają. Myślałem, że to błąd. ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Mnie taki dźwięk oznaczał odnowienie zaklętego przedmiotu, oczywiście najczęściej po odpoczynku, więc się zastanawiam, czy nie mylicie czegoś =]
Ad.2 Nikt cię nie okrada to po prostu jakiś błąd. Sam tak miałem np. idę sobie przez ruiny i nagle słyszę dźwięk, jakbym zakładał/zdejmował pierścień. Nie ma się czym denerwować. ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
fakt, ja też takie klimaty dziwne zauważyłem...w moim przypadku odgłos zabierania był taki jakby się szate zakładało, ale żeby mi cos zginęło to nie zauważyłem...dziwne. jestem w trakcie grania więc na pewno zwróce uwage ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Użytkownik Magik dnia śro, 20 cze 2007 - 22:33 napisał
1) Spotkaliście sie z takim czymś że idziecie sobie i nagle pojawia sie napis jakby ktoś do nas mówił "Czuję że ktoś mnie obserwuje" ? Dodam że nie jestem w pobliżu żadnej postaci, która mogłaby to mówić do mnie w ramach "zagadania"... OCB?
2) Druga sprawa. Czasem stoja sobie, ja bogu ducha winny morderca, złodziej i złoczyńca obo jakiejś postaci. I nagle słysze z głośników dźwięk jakbym coś zabierał (ze skrzynki itp.). Tyle że ja nic nie robie...i to ta postać mnie właśnie okradła? Tak sądziłem i profilaktycznie zabiłem skubańca
Miał niby jakis ekstrawagancki pierścień, ale nie wiem czy mój, nie pamiętam ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Spotkaliście sie już z takim czymś?
Pozdro
2) Druga sprawa. Czasem stoja sobie, ja bogu ducha winny morderca, złodziej i złoczyńca obo jakiejś postaci. I nagle słysze z głośników dźwięk jakbym coś zabierał (ze skrzynki itp.). Tyle że ja nic nie robie...i to ta postać mnie właśnie okradła? Tak sądziłem i profilaktycznie zabiłem skubańca
Spotkaliście sie już z takim czymś?
Pozdro
[post="70394"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Ad.1) Tak, spotkałem się. Moja postać zawsze tak mówiła w Ald'Ruhn, choć nie mam pojęcia dlaczego. Być może to po prostu taki "smaczek", by gra wyglądała na realniejszą, bo w prawdziwym świecie wszyscy się na wszystkich gapią
![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Ad.2) Tę sytuację także spotkałem grając w tę grę. Ten dźwięk nic nie powoduje - zdarzał mi się zarówno obok osoby, jak i w jakimś budynku jak byłem tam sam. Mogę się jednak mylić i jak coś to poprawcie mnie:)