[Książki fantastyczne] Nie żyje sir Terry Pratchett - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Vitanee,
Mnie za to urzekła książka "Dobry Omen" autorstwa panów Pratchetta i Gaimana. Taka apokalipsa z przymrużeniem oka, jeźdźcy na motorach i podejrzany Antychryst.
Niblla,
Zawsze szkoda gdy wspaniały pisarz umiera. Kolor Magii jest jedną z mych pierwszych książek jakie kupiłem będąc jeszcze w szkole podstawowej.
Taramelion,
Smutno. Dla sir Pratchetta nie było konkurencji. Jedyny w swoim rodzaju.
Trzeci Kur,
Dwa czy trzy razy zabierałem się za czytanie "Straż! Straż!", ale nie zaszedłem daleko. Nie zaszkodzi spróbować po raz kolejny, może tym razem się uda
Ati,
"– Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE."
krzyslewy,

W najbliższym czasie zamierzam przeczytać moją pierwszą książkę ze "Świata Dysku".
Vitanee,

Z przykrością informujemy wszystkich fanów, że zmarł jeden z najbardziej znanych i lubianych autorów fantasy, sir Terry Pratchett. Jego wydawca poinformował, iż pisarz "odszedł w swoim domu, z kotem leżącym na jego łóżku, otoczony kochającą rodziną". W wieku 66 lat przegrał walkę z chorobą Alzheimera.

terry pratchett, twitter

Pratchett napisał ponad 70 książek, ostatnią z nich skończył w tamtym roku. Jej akcja rozgrywa się, oczywiście, w Świecie Dysku.

Jako dodatek mamy dla wszystkich fanów krótki speech autora "Choosing to die".

Wczytywanie...