Kolejna sugestia divine divinity? Wiem że jest to rpg action, boję się że to taki klon diablo.
Szukam jakichś c-rpg - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Gra w klimacie dla mhocznych kuców - VtM: Bloodlines. Walki może być mało, może być dużo - Twój sposób grania o tym decyduje. Większą część gry można spokojnie przejść sporadycznie użynając komuś łepek. Jeśli chodzi o wymagania, to gra pójdzie dziś nawet na pralce. Wada - jeśli chcesz grać to musisz ściągnąć sobie nieoficjalnego patcha z poprawkami (bo jest cholernie zarobaczona); jeśli nie potrafisz tołkować po brytolsku, także musisz pobrać nieoficjalną polonizację.
Niedawno zamieszczona była w CD-Action, więc zdobycie tego nie powinno być problematyczne. No i rzecz jasna jest na GoGu. Jakiś czas temu Wiktul uraczył nas recenzją Bloodlines.
Niedawno zamieszczona była w CD-Action, więc zdobycie tego nie powinno być problematyczne. No i rzecz jasna jest na GoGu. Jakiś czas temu Wiktul uraczył nas recenzją Bloodlines.
Połącznie Icewind Dale i Fallouta. Sporo zabawy przy tworzeniu postaci, tony perków i umiejętności, trzy duchy, cztery rasy. Wątek główny byłc co prawda słaby, ale cholernie wciągały zadania poboczne. Ciekawe uniwersum i sporo frakcji do wybory. Polecam jak diabli.
Trochę odświeże temat. Grał ktoś z was w Lionheart: Legacy of the Crusader?
Ciekawi mnie ta gra ![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
To nie narzekaj tylko graj. Gra daje ci miecz to go ostrzysz i zabijasz orków, a nie zrzędzisz czemu nie dostałeś topora. ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Ale w takim falloucie miało się więcej, więc nie rozumiem czemu tworzenie postaci jest tak ograniczone. A tak w ogóle arcanum podobno jest łatwą grą ;p
Nie mam problemu z trudnymi grami tak w ogóle![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Nie mam problemu z trudnymi grami tak w ogóle
![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Magia starych gier. Ma być trudno, jest trudno i trudno będzie mój drogi. Przyzwyczajaj się. ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Właśnie postanowiłem zacząć w Arcanum, i niech ktoś do jasnej anielki ktoś wytłumaczy jakiego czorta można tylko 5 punktów rozdać?
W falloucie miało się z 10 punktów statystyk do rozdania, i z 20 punktów do umiejętności. -_-
W falloucie miało się z 10 punktów statystyk do rozdania, i z 20 punktów do umiejętności. -_-
Dodaj do mass effect, że jak nie cierpiałem klimatów sci-fi to ta gra zupełnie odwróciła mój pogląd na ten temat.
"Mass Effect" ma dynamiczną walkę, a dialogi są całkiem w porządku, szczególnie, kiedy pojawiają się sprawy polityczne
Więc raczej nie powinieneś na to narzekać. Chyba że uprzesz się na robienie w jedynce zadań pobocznych - mówię, są strasznie nudne
Pojazd Maco + walka = misja poboczna w ME1. Tylko w Cytadeli zadania poboczne są naprawdę super, bo opierają się na dialogach. No i jedno zadanie z DLC, które powinno być z samą grą.
Głównie mam na myśli poziom DA, czyli mało dialogów, dużo walki xd
DA:O miał dużo walki, ale dialogi były dobre i nie były krótkie.
DA 2 to praktycznie ograniczenie dialogów do minimum.
DA:O miał dużo walki, ale dialogi były dobre i nie były krótkie.
DA 2 to praktycznie ograniczenie dialogów do minimum.
Zależy co rozumiesz przez poziom DA ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Ale mam nadzieję że to nie jest poziom DA ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Tak jakby masz o tym cały dział.
http://gexe.pl/forum/...0-mass-effect/
Ja grałem
"Mass Effect" posiada świetnych i zróżnicowanych towarzyszy - jak w każdym szanującym się cRPG-u, mających dużo do powiedzenia i jak zawsze u BioWare, z ciekawymi romansami
Pierwsza część ma rewelacyjną szpiegowską fabułę, zdecydowanie najlepszą z całej trylogii. Praktycznie nie czuje się różnicy, że to "jakiś inny cRPG", bo wszystkie elementy ma - drzewko zdolności, wybory, konsekwencje wyborów, różne uzbrojenia dostępne w sklepach czy nawet otwarty świat (możesz podróżować, gdzie chcesz, a co najmniej jedno miejsce jest rozbudowane. Reszta liniowa. Otwartość polega więc na odwiedzaniu planet, chociaż te czasami są puste, a poruszanie się po nich pojazdem Maco jest do bani
). Tylko w kolejnych częściach gra idzie w kierunku akcji - niepotrzebnie moim zdaniem, aczkolwiek wciąż daje sporo frajdy.
Ogólnie warto, polecam. Czas gry zależy od części i sposobu przechodzenia - w jedynce początkowo próbowałem robić zadania poboczne, ale były strasznie powtarzalne i wymagały użycia pojazdu Maco, więc sobie darowałem i łącznie straciłem na grze 30 h. Dwójka, mimo zminimalizowania elementów cRPG-owych w uzbrojeniu i zdolnościach, miała misje dodatkowe znacznie lepsze, dlatego starczyła na 45 h. W trójce też wszystkie starałem się zrobić, ale wyszło mi mimo wszystko mniej - jakieś 28 h.
Ogólnie warto, polecam. Czas gry zależy od części i sposobu przechodzenia - w jedynce początkowo próbowałem robić zadania poboczne, ale były strasznie powtarzalne i wymagały użycia pojazdu Maco, więc sobie darowałem i łącznie straciłem na grze 30 h. Dwójka, mimo zminimalizowania elementów cRPG-owych w uzbrojeniu i zdolnościach, miała misje dodatkowe znacznie lepsze, dlatego starczyła na 45 h. W trójce też wszystkie starałem się zrobić, ale wyszło mi mimo wszystko mniej - jakieś 28 h.
A grał ktoś z was w Mass Efekt i potrafiłby coś o tej grze powiedzieć? ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Niesłusznie odpuściłeś Morrowinda, od Obliviona wyraźnie lepszy, powinien pasować. No i wymagań jak na współczesny sprzęt nie ma.
A może jakieś Final Fantasy np VII albo Bard's Tale? Ewentualnie Vampire the Masquerade Bloodlines i Redemption ( do tego 1 wyszło spolszczenie niedawno). No i tutaj przyznam rację cRPG staje się kurcze gatunkiem niszowym coraz bardziej. Mam nadzieję, że nie skończy jak np przygodówki czy cuś.
Użytkownik Mortton dnia środa, 4 marca 2015, 20:09 napisał
Elementy RPG ma: Otwarty świat czy questy poboczne. Nie ma też biedy wśród crpg, ktoś tu po prostu ma za duże wymagania. ![](/view/images/emoticons/default/whistling.gif)
![](/view/images/emoticons/default/whistling.gif)
To że ma elementy RPG, nie znaczy że to jest gra RPG
![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Za duże wymagania? Ciekawe gdzie
Porównaj sobie ilość FPS, albo RTS, albo np wyścigowych do RPG to będzie kolosalna różnica.
@DOWN - Dzięki, luknę tytuły w swoim czasie