Haha Faktycznie, to nie przyszło mi do głowy, bo przechodząc NwN naście razy automatycznie odrzuciłem taką opcję jako mogącą stanowić problem. Nie masz za co przepraszać, cieszę się, że wszystko w porządku. Polecam od siebie też, by przed końcem aktu wynająć wszystkich najemników jednego po drugim, wyszkolić, poznać ich historie, wykonać ich misje i zgarnąć za nie doświadczenie, a potem wrócić do tego, którego lubimy najbardziej
Problem z awansem Towarzyszy - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Już rozkminiłem. Odpowiedź jest bardzo prosta.
Towarzysze zaczunają grę na 4 lv, a ty na 3 (po wyjściu z akademii). Więc żeby awansowali ty musisz mieć lv co najmniej 6.
Poza tym na 5 dopowiadają swoją historię, a na 6 ją kończą prosząc o przedmiot.
Jedynym moim usprawiedliwieniem jest to, że gram w nią po raz pierwszy.
Co do Toma to po prostu ma słabe punkty życia na 4 lv i trzeba se radzić.
Dzięki.
Towarzysze zaczunają grę na 4 lv, a ty na 3 (po wyjściu z akademii). Więc żeby awansowali ty musisz mieć lv co najmniej 6.
Poza tym na 5 dopowiadają swoją historię, a na 6 ją kończą prosząc o przedmiot.
Jedynym moim usprawiedliwieniem jest to, że gram w nią po raz pierwszy.
Co do Toma to po prostu ma słabe punkty życia na 4 lv i trzeba se radzić.
Dzięki.
Hmmm... Próbowałeś "twardego resetu", czyli odłączenia towarzysza od drużyny, zatrudnienia nowego i powrotu do starego? Ewentualnie wcześniejszych zapisów gry? Dzieje się tak zawsze, przy każdej klasie postaci, w każdym akcie?
Witam,
Kupiłem ostatnio NWN edycję diamentową. Problem mam taki, że przy moim awansie nie awansuje Towarzysz.
Nie ma też opcji podczas rozmowy z nim aby chciał się podszkolić. Wybrałem Tomiego, ale niestety, kiedy ja już mam kilka poziomów więcej (przeszedłem Półwysep i atakuję ostatniego bosa w Żebraczym Gnieździe) Tom ginie po 2 trafieniach. Jak miał 36 punktów życia na początku tak ma je przez cały czas gry.
Drugim problemem jest to że Towarzysze w ogóle nie pytają się o przedmioty potrzebne do zadań z ich opowieści. Mam już eliksir dla Sharwyn, przepis dla Boddyknocka i dokument dla Tomiego... i nic.
HELP
Kupiłem ostatnio NWN edycję diamentową. Problem mam taki, że przy moim awansie nie awansuje Towarzysz.
Nie ma też opcji podczas rozmowy z nim aby chciał się podszkolić. Wybrałem Tomiego, ale niestety, kiedy ja już mam kilka poziomów więcej (przeszedłem Półwysep i atakuję ostatniego bosa w Żebraczym Gnieździe) Tom ginie po 2 trafieniach. Jak miał 36 punktów życia na początku tak ma je przez cały czas gry.
Drugim problemem jest to że Towarzysze w ogóle nie pytają się o przedmioty potrzebne do zadań z ich opowieści. Mam już eliksir dla Sharwyn, przepis dla Boddyknocka i dokument dla Tomiego... i nic.
HELP