Jaki będzie ten Wiedźmin? - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Jedi Master,
to że film robi Tomek Bagiński to już coś... Fakt, że produkuje Platige Image, to też już coś... coś, co może stanowić około 20 do 30% sukcesu, ponieważ platige robi compositing i animacje naprawdę na poziomie przemysłu, a Tomasz Bagiński to utalentoway animator 3D.... problem w tym, że gdyby to było wszystko czego trzeba to każdy film Disneya i Warnera byłby dobry , Po pierwsze raczej na pewno nie będziemy mieli takiego budżetu, by uczynić tutaj powalające widowisko, to z koleji sprowadza się do budzącego nadzieję punktu- bez hollywoodzkiego budżetu, nie będą z tym po prostu tak strasznie zapier..ać jak na zachodzie, co daje więcej czasu na napisanie sensownego scenariusza i porządny casting... i tutej może być już gorzej... ponieważ platige nie ma nikogo kto by mial expa w długometrażowych produkcjach, a już na pewno nie scenarzystę i reżysera widowisk kinowych, co znów skłania do spoglądania z nadzieją na zachodnich koproducentów... którzy jednak mogą okazać się tak naprawdę strasznie badziewni, czego dowodzi co drugi film grany atualnie w kinach. Obsada to również osobny temat, polska szkoła aktorska jest jaka jest, powstają tutaj dobre dramaty, ale jeszcze lepszymi dramatami są polskie filmy akcji i komedie...Z tego bełkotliwego wywodu wynika w sposób najjaśniejszy i najkrótszy na jaki mnie stać, że puki co, nie szczególnie jest co przesądzać o jakości i nasrywać się na coś nie wiadomo jak genialnego po tym projekcie- prawda jest taka, że równie dobrze może on zostać zwyczajnie zarzucony po podliczeniu początkowego budżetu i nie znalezieniu studia o odpowiednich możliwościach finansowych, i tak najprędzej większość musiałaby zostać zrealizowana za granicą.
Wolvertino,
Audrey na castingowca!
Audrey,
A ja po prostu liczę na to, że tym razem to będzie dobry film bez smoków ze sreberek mocowanych na patyczkach i innego szajsu w tym stylu I może po prostu polsko-jakaś koprodukcja? Ostatnio wyszło parę dobrych, niezwiązanych z fantastyką, ale bardzo dobrze zrobionych.
A co do Yennefer to wystarczy aktorka, która pojawi się na ekranie, a męska część widzów będzie musiała zebrać szczęki z podłogi I tyle.
Więcej życzeń nie mam
krzyslewy,
Nie wiem jak by się prezentował jako Geralt pod względem wyglądu, ale głos... jak dla mnie w sam raz dla Geralta Chociaż oczywiście nic nie przebije Rozenka, którego głos zawsze będzie kojarzył mi się z Wiedźminem
Danny Trejo? Gdyby tak wylać na niego masę pudru...
Noire Panthere,
Eric jako Geralt? Nope!
Medivh,
Ja bym widział Danny'ego Trejo w roli Geralta <3!
Lionel,
Totalnie nie Eric!
krzyslewy,
Może to z zachwytu nad jej ostatnimi występami, ale widziałbym ją w tej roli I moim zdaniem na pewno byłaby lepsza od Wolszczak. Ale i tak najtrudniejsze to obsadzenie roli Jaskra i Geralta. Chociaż nie, do tego drugiego już mam. Eric z "True Blood" xD
Wiktul,
Łoj, to już się pogubiłem.
Ale naprawdę - Eva Green? Nie, zdecydowanie nie. W tym momencie sam nie wiem, ale zdecydowanie nie ten typ urody.
krzyslewy,
I to jest to! Wolę film aktorski Ciekaw jestem dwóch rzeczy szczególnie: jaki będzie budżet (przy filmach fantasy powinien być spory) i, czy będzie to polsko czy anglojęzyczna produkcja. Głosowałbym chyba za drugą opcją, przy czym jak już wspominałem wcześniej: chcę Evę Green jako Yennefer
Wolvertino,
Ale jaka grafika Wiciu, jak to kręcone kamerą będzie ?
Wiktul,
No no... Ciekawe. Choć dostrzegam już pierwszy mankament tej produkcji. Patrząc na wysokiej jakości grafikę komputerową autorstwa Bagińskiego z Geraltem w roli głównej prawdopodobnie przez domyślne półtorej godziny seansu będę szukał myszki i klawiatury, sfrustrowany faktem, że wiedźmin nie słucha moich poleceń
Wolvertino,

Niedawno informowaliśmy Was, że firma Platige Image wraz z Tomaszem Bagińskim planują stworzyć film "Wiedźmin". Niejasne było jednak to, czy przygody Geralta miałby być opowiedziane za pomocą animacji, czy może przedstawione w produkcji z aktorami z krwi i kości. Postanowiliśmy skontaktować się w tej sprawie z Platige Image i dowiedzieć się, jakie są fakty.

wiedźmin, amulet

Oto odpowiedź, którą uzyskaliśmy:

Platige Films i Tomek Bagiński przygotowują się do produkcji pełnometrażowego, aktorskiego filmu fabularnego "Wiedźmin". Projekt jest obecnie w fazie developmentu. Scenariusz powstanie w oparciu o prozę Andrzeja Sapkowskiego.

Wprawdzie to nadal niewiele informacji, jednak wiadomo już w jakim kierunku będą posuwały się prace. Nie pozostaje nic innego, jak trzymać kciuki za projekt.

Wczytywanie...