Oldschoolowa moc Krzyżowca - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Wiktul,
Należy przeczytać news na stronie głównej, na forum wystąpił tu pewien problem techniczny
Dalejdoichgardelwyrzanacic,
Coś się popsuło, wyświetla mi się jeden wielki burdel.
Wiktul,

Gdy po raz pierwszy dotarły do mnie wieści o zmianach planowanych w "Diablo III: Reaper of Souls", byłem jednym z tych, którzy jęknęli boleśnie na wzmiankę o pojawieniu się Krzyżowca jako nowej klasy postaci. Nie, żebym miał coś przeciwko czarnoskórym obrońcom Światłości, ale co by nie mówić, żaden Paladyn nie będzie Nekromantą i to właśnie brak "Generała" sprawił, że moje serce pękło na dwie czarne połówki.

diablo 3, reaper of souls, crusader, krzyżowiec

Jeśli jednak nie dotyczył Was podobny problem, powinniście powitać z radością oficjalną prezentację możliwości nowego-starego Krzyżowca. Prawie czterominutowy trailer pokazuje, że chcąc podnieść jakość nowego produktu, Blizzard sięga sprawdzone rozwiązania z "Diablo II". I to, można by rzec, wszystkimi rękami oraz pełnymi garściami.

diablo 3, reaper of souls, crusader, krzyżowiec

Co też nasi starzy, dobrzy Paladyni robią w Sanktuarium w jego trzeciej odsłonie? Okazuje się, że w swej świętej misji oczyszczenia kościoła Zakarum z nienawistnych wpływów Mefista rozprzestrzenili się po całym świecie po tym, jak kapłan Akkhan wyczuł niszczącą obecność Kamienia Duszy w podziemiach Travincal. Paladyni poświęcili wszystkie siły znalezieniu remedium na chorobę toczącą Bastion Światła i jego wyznawców. No cóż, troszkę nie wyszło.

Jednakże zbrojni krzewiciele słowa proroka Akarata oraz nauk archanioła Yaeriusa, niezrażeni faktem, że ktoś odwalił za nich wspomnianą robotę, podążyli za nowym omenem – kometą, przyciągającą ku Nowemu Tristram rzesze tępicieli potworów. diablo 3, reaper of souls, crusader, krzyżowiec Czym więc, w gruncie rzeczy, różnią się Paladyni od Krzyżowców? Fabularnie – czystością ducha, wiary i umysłu, w wypadku "nowych" bohaterów trzeciego aktu opowieści o Panu Grozy nieskażonych spaczeniem i deprawacją Mefista. Paladyni, jako Ręka Zakarum, stanowili armię, która zdeprawowała się i rozpadła wraz z wiarą Kościoła Światła, a jej niedobitki osiedliły się w Zachodniej Marchii. Krzyżowcy to elita elit, starannie dobierana przez proroka, kierująca się jego śladami – jak zawsze – na wschód.

Co zaś tyczy się różnic czysto gameplayowych, te, jak zobaczycie poniżej, praktycznie nie istnieją. SŁUŻCIE ŚWIATŁOŚCI!!!

Plik wideo nie jest już dostępny.

Jest MOC? Być musi, w końcu skądś wzięły się BattleNetowe zastępy "Hammerów", "Smitterów" i "Zealotów", przez dwanaście bitych lat gnębiących Mroczną Trójcę na wszelkie możliwe sposoby. W powyższym filmie widzimy więc wszystko to, co znane i lubiane – Pięść Niebios, Szarżę, Święty Pocisk czy różnorakie Aury, rzecz jasna w podrasowanych, odpowiednio zmodyfikowanych wersjach. Widać, że zasób energii Krzyżowca – Gniew – działa podobnie do Furii Barbarzyńcy, co w połączeniu z jego "taktycznymi" założeniami (100% ofensywności z dystansu i w zwarciu – hell yeah!) daje nam kolejną okazję do soczystej rozwałki. Jedyne, co budzi moje obawy, to głos i teksty naszego gieroja, dość niebezpiecznie przywodzące mi na myśl bodaj najstraszniejszy egzemplarz archetypowego "palantyna"...

Wczytywanie...