Zabicie Umbrowego Kolosa nie powoduje pojawienie się krasnoludzkiego ducha. Tak się dzieje w przypadku Golema oraz krasnoluda we wschodniej części. Ten z zachodniej pojawia się automatycznie po przejściu na wyzwalacz. Tak przynajmniej wnioskuję z Aurory. Spróbuj aktywować skrypt 24_tr_spspiri_en w grze. Może pomoże.
Problem w ruinach Illefarn - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Chodzi o jednego z krasnoludzkich duchów. Ten, który pojawia się po zabiciu bodajże straszliwego umbrowego kolosa czy jakoś tak, nie pamiętam nazwy. Za pierwszym razem jak grałem, to najpierw zabiłem wszystko, co się rusza i na drzewo nie ucieka - pojawiły się wszystkie duchy, już na niebiesko, w tym ten. Odprowadzałem je po kolei i gdy poszedłem po niego, nie było go. Przeszukałem całą lokację i nic. Kolejnym razem najpierw zabiłem golema, odprowadziłem ducha, potem zabiłem kilku nieumarłych i odprowadziłem ducha, który pojawił się koło zwłok i sterty czaszek, a gdy zabiłem kolosa, kolejny duch już się nie pojawił, mimo lokacji całkowicie oczyszczonej z nieumarłych. I tak było kilka razy.
Który konkretnie duch? I co to znaczy nie pojawił się? W sensie był i zniknął, czy jak już go trochę poturbowałeś, to się nie aktywował.
A ja mam problem z tymi duchami - nie pojawia mi się jeden z krasnoludzkich duchów. Gdy grałem za pierwszym razem, pojawił mi się, ale gdy odprowadzałem innego do drzewa i wróciłem - nie było go. Wczytałem wcześniejszy zapis, jeszcze raz przeszedłem lokację, pojedyńczo zabijając nieumarłych i odprowadzając każdego z duchów z osobna, a wtedy szósty duch w ogóle mi się nie pojawił. I tak kilka razy. Co robić?
Heh światełka to był banał ... jak zobaczyłem że się wracają, gdy wszystkie były wyłączone to po prostu zacząłem po kolei włączać
)
![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
A ja wręcz przeciwnie ;p Chociaż to akurat trudne nie było (ze światełkami poradziłem sobie w jakieś 10-15 minut). Najgorsze były chyba walki z tymi czerwonymi nieumarłymi.
Tylko nikt nie powiedział, że mogą się cofać jak wszędzie ciemno
Dziękuję, poradziłem sobie. Kocham takie zadania...
![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Najlepiej pozabijać wszystkich nieumarłych na poziomie co by nie zaczepiały jak będziesz się światełkami bawił ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
Ehh ![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Wyłączasz all światła na drodze która będzie szedł ten duch i naciskasz LPM na niego ... on idzie jakiś odcinek po czym się zatrzymuje ... światło które minął włączasz i klikasz na niego dalej i tak dopóki nie dojdzie do drzewa ... (prościej chyba nie da się tego opisać
)
BTW
Możesz zabić wszystkich nieumarłych bo będziesz miał PD ale głownie chodzi o tych co pilnują duchów (po zabiciu ich duch sie pokazuje)![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Wyłączasz all światła na drodze która będzie szedł ten duch i naciskasz LPM na niego ... on idzie jakiś odcinek po czym się zatrzymuje ... światło które minął włączasz i klikasz na niego dalej i tak dopóki nie dojdzie do drzewa ... (prościej chyba nie da się tego opisać
BTW
Możesz zabić wszystkich nieumarłych bo będziesz miał PD ale głownie chodzi o tych co pilnują duchów (po zabiciu ich duch sie pokazuje)
![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
By nie zakładać nowego tematu. Mam problem z jednym z posągów z Rytuału w Ruinach. Chodzi o posąg, który znajduje się w jakiejś bibliotece pełnej nieumarłych - o wszystkim mówi Balaur - mam przyprowadzić duchy do posągów, ale nie mam pojęcia jak to zrobić - wiem, że potrzeba pokombinować z latarniami, ale jak je gasić, w jakiej kolejności ? Inne pytanie - zabić należy wszystkich nieumałych na całym poziomie ?
Użytkownik Mikiolajek dnia wto, 03 lip 2007 - 13:43 napisał
Mam taki sam problem jak Guest przyjeżdżam do ruin Ifilien i nie moge aktywowac pierwszego posągu bo pojawia się notka" Niepowodzenie:obiektu nie można używac w walce".O co tu chodzi????Prosze o pomoc!!!
[post="72673"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
ja mam ten sam problem z tym
ja mam nie wiem jak kolega z sieci ściągniętą grę z dc
pomocy bo stoie i nie wiem co mam zrobic
Mam taki sam problem jak Guest przyjeżdżam do ruin Ifilien i nie moge aktywowac pierwszego posągu bo pojawia się notka" Niepowodzenie:obiektu nie można używac w walce".O co tu chodzi????Prosze o pomoc!!!
miecz posiada przywódca orklinów. Posągi są w lokacjach oznaczonych na minimapie.
chyba mam jakiegos buga w grze. Pewnie jakas chora wersja;/
ale ten kto zrobił piąty odnajdzie się pózniej ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
własnie tego odrazu jak sie wchodzi do ruin nie moge aktywować. Gdy klikam na niego to wyskauje mi komunikat ze niemozliwe jest otwarcie tego przedmiotu w walce. WTF ? ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
piąty zostanie zniszczony, wiec dupa;/
Jeden jest jak wchodzisz do ruin, drugi w swiątyni, 3 w tej wieży Goblinów, 4 w tych ee kopalniach heh a zeby znaleźć 5 musisz przejsc przez portal ale otworzy się dopiero gdy znajdziesz tamte 4 ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
mam pytanie. Gdzie sa te smieszne posagi? 3 znalazłem w tych ruinach. Gdzie sa 2 pozostałe? Jeden tam na poczatku jest ale nic nie moge z nim zrobic a gdzie jest 5 tego juz nie wiem. Pomocy
Hehe to trzeba sie leczyć ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)