http://forum.gexe.pl/index.php?showtopic=6402 . Post nr.2. Czemu zakładasz tyle tematów o zaklinaniu i nie korzystasz z wyszukiwarki ?
zaklinanie - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Na Złotą Świętą potrzebuję Gwiazdę Azury, czy wystarczy zwykły, Wielki klejnot duszy?
No to nie wiem ![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
Moze zmniejsz troche ladunek tego zaklecia tzn parametry na troche slabsze, co?
![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
Moze zmniejsz troche ladunek tego zaklecia tzn parametry na troche slabsze, co?
Właśnie u zaklinacza próbuje!
ładunek duży (400 - klejnot z duszą Złotej Świętej....)
Daedryczny długi miecz...
I wyskakuje coś, że "nie można pomieścić więcej zaklęć"
Z tym że tam nie ma zaklęcia blink.gif
ładunek duży (400 - klejnot z duszą Złotej Świętej....)
Daedryczny długi miecz...
I wyskakuje coś, że "nie można pomieścić więcej zaklęć"
Z tym że tam nie ma zaklęcia blink.gif
----->>> Magik
Zaklinasz sam czy u zaklinacza?
Lepiej zainwestuj w dobrego zaklinacza, sam sie nie baw, bo cos spartaczysz z calym szacunkiem xD
Zaklinasz sam czy u zaklinacza?
Lepiej zainwestuj w dobrego zaklinacza, sam sie nie baw, bo cos spartaczysz z calym szacunkiem xD
No to sorry Magik, ale coś robisz źle. Poczytaj sobie w necie na temat Zaklinania. Na pewno dowiesz się czegoś więcej.
----> Moze masz za maly ladunek
? Ale w sumie w daedrycznych itemkach jest najwiekszy limit wiec nie wiem... ![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Autoryzuję powyższy post...
Ale właśnie mam deadedryczny miecz i nie mogę w niego zakląć obrażeń od ognia, mimo, że stać mnie i mam klejnot z duszą Złotej Świętej (80 000 smoków
)
Zawsze używam takiego klejnotu przy zaklinaniu (nałapałem ich parę
) ale ciągle czas maksymalny wynosi 1440 sekund ![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
Ale właśnie mam deadedryczny miecz i nie mogę w niego zakląć obrażeń od ognia, mimo, że stać mnie i mam klejnot z duszą Złotej Świętej (80 000 smoków
Zawsze używam takiego klejnotu przy zaklinaniu (nałapałem ich parę
![](/view/images/emoticons/default/woot.gif)
Już bardzo dawno nie grałem, ale o ile pamiętam to potrzebujesz duży klejnot duszy lub gwiazdę Azury, oczywiście z duzym ładunkiem i przedmiot, który mieści jak największe ładunki. Czyli najlepiej w deadedryczne, a szczególnie w tarczę ![](/view/images/emoticons/default/smile.gif)
Zaklinanie:
Jak zakląć coś (w moim wypadku Lekkość) NA STAŁE?
W sensie nie na określony czas, tylko na cały czas trwania, gdy to nosze?
Miałem kiedyś (bodajże) szatę, dzięki której miałem Lekkość 20 (udźwig zamiast 500 miałem 520
)
Teraz nie mogę jej znaleźć?
Da się samemu tak zakląć lekkość? U zaklinaczy tylko na max. 1440 sekund...![](/view/images/emoticons/default/woot.gif)
Jak zakląć coś (w moim wypadku Lekkość) NA STAŁE?
W sensie nie na określony czas, tylko na cały czas trwania, gdy to nosze?
Miałem kiedyś (bodajże) szatę, dzięki której miałem Lekkość 20 (udźwig zamiast 500 miałem 520
Teraz nie mogę jej znaleźć?
![](/view/images/emoticons/default/woot.gif)
W sumie po tym jak pomaga vivek to brak mi motywacji żeby go zabić... W końcu nerevarowi zalazł za skórę jeszcze przed rozpoczęciem się gry ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
No ale Sotha Sil powiadał że trzeba ustąpić miejsca dawnym bogom...a Azura powiedziała że dni Vivek'a są policzone tak więc jeśli jesteśmy po zabiciu Almalexi to możemy go zabić a przy tym przywrócić dawną równowagę...dawni bogowie powrócą i znów wszystko będzie jak dawniej (no prawie wszystko...trzeba jesszcze rozwalić wszystkich z cesarstwa to będzie wszystko po staremu)
Tylko że biorąc duszę Viveka w Gwiazdę Azury można go na buty przerobić :lough:
A Gwiazdę Azury dostajemy po wykonaniu questa dla samej bogini
Jej kaplica znajduje się na półwyspie na wschód od Molag Mar, prawie pod koniec ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
A Gwiazdę Azury dostajemy po wykonaniu questa dla samej bogini
![](/view/images/emoticons/default/confused.gif)
Almalexie
A zabijasz ją w obronie własnej - Vivek raczej sam nie atakuje ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
No wygląda na to że można bo przecież w tribunalu nie tyle co można ale nawet trzeba zabić almexie (czy jak to się pisze)
Dziwne, że po zabiciu Dagoth Ur'a można go zabić a przed tą wiekopomną chwilą nie - według jednej z przepowiedni nerevarejskich Nerevarejczyk miał "okazać miłosierdzie fałszywym bogom" (czy jakoś tak). Czyżby ocaleniu Morrowind można było już łamać wymogi przepowiedni...? ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Pojawia się, ale można go zabić już po przejściu main questa. Ale czy on jest w Oblivionie? jak tak to nie wypada go zabijać żeby kolejnej części fabularnie nie szkodzić
po prostu tak nie wypada.. ![](/view/images/emoticons/default/confused.gif)
Zresztą chyba jak się zabije Viveka, to nie można przejść gry (pojawia się napis o nici przepowiedni czy z czymś takim), ale mogę się mylić. Dawno nie grałem.
Złotą Świętą można naewt normalnie znaleźć na wolnym terenie, problem jest trochę z lunatykami, ale można ich znaleźć w okolicach Czerwonej Góry, lub w jakiś ruinach zteleportami:). Mam pytanie, po co Ci Vivek, chyba nie masz zamiaru go ubić? podobno jego duszę można dać do Gwiazdy Azury, ale i tak chyba nie ma przedmiotu, któryby pomieścił tak wielki ładunek! ![](/view/images/emoticons/default/happy.gif)
![](/view/images/emoticons/default/happy.gif)
Złote Swięte najlepiej sobie przywołac a potem ubić, prościej niż normalne bo na początku cie nie atakuje:P Takie zwoje mozna dostać w gildiach magów min. w Calderze, lunatycy pojawią ci sie wraz z fabułą, Vuivec jest w Viweku(strasznie skomplikowane:P) A gwiazde Azury dostajemy w boskich zadaniach.
Z reszta dokładniejsze opisy misji połorzeń itemów masz w solucjach na stronach o Morrowindzie:p
Z reszta dokładniejsze opisy misji połorzeń itemów masz w solucjach na stronach o Morrowindzie:p