to nie wiem... mozliwe, ze archiwum jest uszkdozone (np. podczas sciaganie cos poszło nie tak)... spróbuj jeszcze raz... jesli nie pomoze, to nie wiem, jak ci pomóc.. sorry.
Problem z grafiką - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Sorki was, jeszcze raz ja
Zastosowalem sie do rady Asgeroth`a, ale teraz mam problem z instalacja patha
Zgodnie z wszelkimi zaleceniami wrzucam go do folderu z gra, rar`a nie rozpakowywalem. Ale jak uruchamiam nwnupdatera to nie wykrywa on patcha na twardym, tylko probuje sie polaczyc ze strona bioware(co i tak konczy sie bledem)
Ktos moze mi powiedziec jak tego patcha zainstalowac??
Zastosowalem sie do rady Asgeroth`a, ale teraz mam problem z instalacja patha
Zgodnie z wszelkimi zaleceniami wrzucam go do folderu z gra, rar`a nie rozpakowywalem. Ale jak uruchamiam nwnupdatera to nie wykrywa on patcha na twardym, tylko probuje sie polaczyc ze strona bioware(co i tak konczy sie bledem)
Ktos moze mi powiedziec jak tego patcha zainstalowac??
gra ma problem z rozpoznaniem kart z serii PRO. Najlepiej bedzie, jesli na stronie gry poszukasz patchów, dzieki którym gra powinna wykryc karte jako inną niz PRO... to powinno pomóc.. w innym wypadku pozostaje tylko zmiana karty...
W takim razie może po prostu Twoja karta nie obsługuje w pełni DirectX'a? Nie wiem, jaki tam był w NwN opcjonalny, ale jeśli 9.0, to także jest to dość prawdopodobne. Radziłbym jeszcze spróbować u kogoś, kto też ma Radka (najlepiej by było, jakby miał starszego) i zobaczyć jak u niego sie zachowuje. Jeśli by było dobrze, wziąć płytkę ze sterami i próbować jeszcze coś u siebie. No i jeszcze spróbuj powyłączać wszystkie programy, które mogą "niechcący" wyskakiwać, tak jak proponowała Deu.
Ani najnowsze, ani stery dolaczone do karty(4,2) nie pomagaja
Probowalem wszystkich kombinacji z odswiezaniem, tez nic.
Ale zauwazylem cos chyba niepokojacego w dxdiag`u, mianowicie przy testowaniu directDraw wszystko jest oki, ale juz przy Direct3D nie mam zadnych latajacych pierdolow tylko czarny ekran...
Probowalem wszystkich kombinacji z odswiezaniem, tez nic.
Ale zauwazylem cos chyba niepokojacego w dxdiag`u, mianowicie przy testowaniu directDraw wszystko jest oki, ale juz przy Direct3D nie mam zadnych latajacych pierdolow tylko czarny ekran...
Użytkownik Guest dnia Sep 5 2006, 10:05 AM napisał
Probowalem najnowsze i nic, ale pomyslalem ze stery innych firm niz ati by sie nadawaly? Znasz/znacie jakieś ??
[post="47929"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Mój znajomy miał identyczny problem z tą grą na Radku. Nie pamiętam czy zdołał się tego pozbyć. Ale spróbuj podstawowych sterowników, tak jak napisała Deu. Często i gęsto są lepsze od tych nowszych (ewentualnie dopiero później zainstaluj najnowszy).
Sam kiedyś miałem coś podobnego na nVidi i dopiero dorwanie jakiegoś starszego, sprawdzonego sterownika pomogło.
Co do odswiezania ekranu, mysle ze to moze byc jedna z glownych przyczyn sypania sie gry... Ale nie wiem jak to ustawic, tzn. czy odswiezanie gry i ekranu takie samo, czy moze ktores z nich wyzsze?
Bo ustawienia grafiki zmienialem i nic...
Bo ustawienia grafiki zmienialem i nic...
Za przeproszeniem, ale sterowników innych niż producenta karty nie zainstalujesz. No, chyba że chcesz 'rewolucji' na swoim kompie... Co najzabawniejsze, mam gorszą kartę i wszystko mi chodzi pięknie pod podstawowymi sterami.
Ja bym proponowała reinstalkę gry, sprawdzenie rozdzielczości i odświeżania ekranu, zmniejszenie detali dla przetestowania, ewentualnie zmianę patcha...
Przypomina mi się że miałam podobny syf, kiedy ktoś mi się zgłaszał na X-fire.
Ja bym proponowała reinstalkę gry, sprawdzenie rozdzielczości i odświeżania ekranu, zmniejszenie detali dla przetestowania, ewentualnie zmianę patcha...
Przypomina mi się że miałam podobny syf, kiedy ktoś mi się zgłaszał na X-fire.
Probowalem najnowsze i nic, ale pomyslalem ze stery innych firm niz ati by sie nadawaly? Znasz/znacie jakieś ??
Problemy ze sterownikami do karty graficznej na 90%. Poszukaj na necie jakiś innych. Nie pomagają najnowsze, ale od takich radziłbym zacząć sprawdzanie.
Witam
Mam taki dziwny problem z grafika. Gdy uruchamiam NWN (ver.1.26.6743 ) to w menusach dziwnie mrugaja mi napisy, jakby chcialy symulowac stroboskop... Ciezko sie czyta, ale jakos mi sie udalo dokopac do samej gry. A tu niespodzianka, elementy interfejsu sa ok, ale caly ekran gry jest czarny, tylko od czasu do czasu mrugnie normalnym widokiem...
Moj komp spelnia wymagania gry, mam athlona xp 2000+, 512Mb ramu i radeona 9600pro (128)ze sterami w ver. 8.263.0.0
Prosze was bardzo o pomoc i dziekuje z gory.
Mam taki dziwny problem z grafika. Gdy uruchamiam NWN (ver.1.26.6743 ) to w menusach dziwnie mrugaja mi napisy, jakby chcialy symulowac stroboskop... Ciezko sie czyta, ale jakos mi sie udalo dokopac do samej gry. A tu niespodzianka, elementy interfejsu sa ok, ale caly ekran gry jest czarny, tylko od czasu do czasu mrugnie normalnym widokiem...
Moj komp spelnia wymagania gry, mam athlona xp 2000+, 512Mb ramu i radeona 9600pro (128)ze sterami w ver. 8.263.0.0
Prosze was bardzo o pomoc i dziekuje z gory.