Gram czarownikiem i nie miałem ŻADNYCH problemów z odszukaniem tego łosia. Wystarczyło rzucić na siebie czar 'zobaczenie niewidzialnego', który można z resztą kupić u tego z Thay, który osiedla się później w domku obok siedziby tego szefunia z Wysoczyska. Po rzuceniu na siebie czaru wystarczy pochodzić trochę po tej lokacji, gdzie znajduje się Łowca, który zlecił nam to zadanie, a zobaczymy go w miejscu przed jedną z jaskiń na północny wschód. Bynajmniej ja go tam znalazłem. Jest możliwość ostrzeżenia go przed łowcami, po czym ucieka, a my otrzymujemy 2 punkty do charakteru dobry lub po prostu zabicie go, bez rozmawiania. Wtedy wracamy do łowcy z jego rogiem (Serce zatrzymujemy dla siebie). Łowca bodajże nic nam nie da, o ile dobrze pamiętam, ale możemy pogadać z nim [bez perswazji], by otrzymać jego łuk. Dodatkowo otrzymujemy 300 punktów doświadczenia. Przed chwilą sam wykonałem tę misję. Chciałem znaleźć w google nieco na temat tego, czy opłaca się wypuścić go, bo może się z nim później spotkamy, czy też warto jednak go zabić za łuk Łowcy i kilkaset punktów doświadczenia. Ale nie chce mi się już szukać, gram dalej ;p
Cienistorogi - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Użytkownik Lionel dnia śro, 09 lip 2008 - 23:38 napisał
Wszystko zależy od Przeszukiwania i Spostrzegawczości. Cienistorogi może pojawić się na całej lokacji, więc nie ma zytnio kreślonego miejsca.
Otóż nie. Ślady i miejsce do pojawienia się łosia są określone (sprawdziłem xD). Ale nie każdy może je zobaczyć. Przynajmniej nie od razu.
Ja tak jak Rincewind gram czarownikiem (półelf->podrasa: Drow) i tez nie odnalazłem tego Łosia
Jedynie jakieś ślady.
![](/view/images/emoticons/default/wink.gif)
Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że ślady Cienistorogiego pojawiają się w określonych miejscach, a to gdzie go ostatecznie spotkamy zależy od kolejności znajdowanych śladów - tzn. moim zdaniem pojawi się on wówczas jeśli odnajdziemy wszystkie tropy na mapie i będzie przy tych ostatnich.
Taką mam teorię na podstawie własnych obserwacji.
I rzecz jasna dla druida.
A opłaca się byc w dobrych stosunkach z misiami, bo można takiego 'zaprosic' do drużyny na jakiś czas, a w początkowych momentach gry misiek solidnym wsparciem jest .
Taką mam teorię na podstawie własnych obserwacji.
Cytat
To jest zadanie dla łowcy. Gdy grasz łowcą możesz z misiem biggrin.gif pogadać. Zauważasz, że został ranny strzałą. Delikatnie wyjmujesz grot, dostajesz trochę doświadczenia i wszystkie niedźwiedzie nie są już do Ciebie wrogo nastawione.
I rzecz jasna dla druida.
![](/view/images/emoticons/default/dry.gif)
Wszystko zależy od Przeszukiwania i Spostrzegawczości. Cienistorogi może pojawić się na całej lokacji, więc nie ma zytnio kreślonego miejsca.
może spostrzegawczość? ale to umiejętność... a klasa nie ma wpływu na ślady?
A który współczynnik trzeba zwiększyć żeby zauważyć te ślady? W poradniku piszą że inteligencję, a ja jakoś nie moge zauważyć mimo że gram czarodziejem z inteligencją 19 ;/
Ja jakoś nie spotkałem tego misia. A co do zadania z Cienistorogim - zabiłem tego łowcę(nie dość, że exp, to jeszcze kasa). Nie trzeba się męczyć z szukaniem, to jeszcze magiczny łuk jest i kilka innych itemów.
To jest zadanie dla łowcy. Gdy grasz łowcą możesz z misiem
pogadać. Zauważasz, że został ranny strzałą. Delikatnie wyjmujesz grot, dostajesz trochę doświadczenia i wszystkie niedźwiedzie nie są już do Ciebie wrogo nastawione.
![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Ja gram czarodziejem i tez nie mialem problemow z ta misja.Zapytam jeszcze, ktore rozwiazanie wybraliscie zabic biedne zwierze czy łowce i ile pktow wam dodało?Ja zabiłem łowce, a za to ze pusciłem jelonka 200pkt. A i jeszcze jedno: O co chodzi z tym niedzwiedziem za laskiem: niby chory jest,ale jak sie go wyleczy to nic sie nie dzieje tylko dalej ryczy i stoji w miejscu.
Nie..Ale nie mam żadnej miksturki ani torby ani czegokolwiek co mnie uzdrowii..
Chyba będe musiał zacząć grać kilka godzin wcześniej
P.S A co do zapisywanie już sie kilka razy nacięłem na taki sposób zapisywania i się cofałem kilkanaście godzin :oops:
Chyba będe musiał zacząć grać kilka godzin wcześniej
P.S A co do zapisywanie już sie kilka razy nacięłem na taki sposób zapisywania i się cofałem kilkanaście godzin :oops:
Jak wczytasz grę szybko wciśnij spację i każ wypić miksturkę zdrowia najlepszą jaką masz Tobie i towarzyszowi. Powinno pomóc, chyba, że masz save'a w naprawdę głupim momencie, że wczytujesz i już pisze, że umarłeś, bo też tak raz miałe
. No ale chyba nie save'ujesz na jednym slocie, nie
?
No to kupa... To se nie pogram
mam kilka milimetrow zycia tak samo jak moj towarzysz ktory sie nie moze ryszc tylko lezy i jest na skraju smierci ludzie co mam tera zrobic??????
Pewnie "uchodzi" z Ciebie czar zwiększonej kondycji lub wytrzymałości. Też tak czasem mam, bo oczywiście używam tego czaru.
Nie wiem Nazina jak znalazłeś to czarodziejem, ale ja czarownikiem i do tego elfem nie mogłem znaleść nawet jednego śladu
. No ale big respect for you, jęśli rzeczywiście wykonałeś to zadanie czarodziejem. Tak mi się jeszcze przypomina, jak stałem chyba z minutę, żeby mój bohater odkrył tajemne przejście w krypcie elfów
. Może to od tego, że małą mądrość ma (10).
Nie wiem Nazina jak znalazłeś to czarodziejem, ale ja czarownikiem i do tego elfem nie mogłem znaleść nawet jednego śladu
Ludziska nie chcę zakładać nowego tematu więc pisze tutaj czy błędem jest to że jeżeli mam klika milimetrów życia na pasku zdrowia i nagle umieram czy to jest normalne??
każdym można wykonać to zadanie
na początku grałem czarodziejem, bez problemu, później łowcą i wojownikiem - no problem, trzeba tyulko dobrze szukać :wink:
A ja olalem tego Cienistorogiego a gralem Lowca uznalem, ze jezeli sie na niego napatocze to go zabije a jak nie to niech sie paluje! :wink:
Wydaje mi się, że niektóre klasy w ogóle nie mogą wykonać tej misji. Np. jak grałem za pierwszym razem łowća, to bez problemu wytropiłem Cienistorogiego. Natomiast jak grałem czrownikiem, to nie znalazłem nawet jednego śladu
.
O ile mnie pamiec nie myli to drugie sa kolo wejscia do Wysokiego Lasu, natomiast sam Cienistorogi kolo wejscia na Gore.
ja te4ż mam, jak się mamoryginała to się ma ![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)