Postanowiłem wreszcie spróbować swoich sił jako Mistrz Gry na Game Exe.
Proponuję wam sesję pbf w świecie Pokemonów. Tak ,tak wiem dość ryzykowny pomysł.
Planuję odciąć się od anime i zrobić to nieco na bardziej poważnie. Pozwólcie ,że przedstawię wam wszystkie informacje :
- sesja rozgrywała by się w dwóch regionach Kanto i Johto.
-pojawiłby się pokemony pierwszej i drugiej generacji
- gracz miałby swobodę w kierowaniu swojego wątku
- nie było by skomplikowanej mechaniki
- pojawiłyby się karty pokemonów z atakami
- od czasu do czasu rzuciłbym kością k10 lub k20 aby określić szansę ataku , otrzymanych obrażeń itd.
Mam ,że tak powiem średnie doświadczenie w prowadzeniu sesji i pragnę się teraz wykazać
Jeżeli ktoś się poczuł zainteresowany to pozwólcie ,że przedstawię wzór karty postaci , którą możecie wysłać do mnie na PW
Imię :
Nazwisko :
Wygląd postaci :
Osobowość :
Umiejętności :
Ekwipunek :
Region :
Miejsce startowe :
Cele postaci :
Historia :
Preferencje typów pokemonów :
Startowy pokemon :
Imię :
Ataki : tu uzupełnia MG
Teraz pozwólcie ,że wam objaśnię kilka rzeczy
- Imię i Nazwisko nie musi być typowo japońskie
- przedział wieku waszej postaci to od 16 do 24 lat . Jakoś nie wyobrażam 10-latka ,który samotnie podróżuje przez region . Bądźmy poważni
- wygląd i osobowość jest chyba jasną sprawą
- Co do umiejętności to napiszcie w czym dobry jest wasz heros lub heroina
- W ekwipunku umieścicie strój , jakiś namiot czyli macie prawo do wszelkich przedmiotów. Dodatkowo wasza postać dysponuje 8 zwykłymi pokebalami i standardowym pokedexem ( jeżeli bohater odwiedził profesora Oaka lub Elma )
- sprawa Regionu jest jasna : Kanto albo Johto
- miejsce startowe jest całkowicie dowolne i nic wam nie narzucam . Oby tylko było zgodne z wybranym regionem
- w celach postaci proszę napisać jakie są jej zamierzenia ,marzenia, cele ,
- w preferencjach dotyczących poków napiszcie jakie stworzenia chcielibyście trenować . Chodzi mi o rodzaj np. pokemony wodne, ogniste ,elektryczne. Można wybrać trzy rodzaje
Omówmy tutaj sprawę startowego pokemona :
- Możecie wybrać startery Kanto : Bulbasaur, Squirtle , Charmander lub Johto : Chikorita, Totodile Cyndaquil
- możecie wybrać innego pokememona ,ale nie może być :
* pokemonem legendą
* pokemonem typu psycho, smok, duch
* nie może być wyższą formą ewolucji np. Wartortle
- Powinniście mi opisać jak tego pokemona złapaliście najlepiej w historii postaci
To było wszystko na ten temat. Oczywiście czekam na pytania , komentarze .
"Czy to Pokemony, czy Muminki, czy klasyczny Warhammer - grać można we wszystko, jeśli tylko jest z kim" to przeczytałem od pewnej mądrej osoby
Mam nadzieję ,że znajdę kilku chętnych
Serdecznie zapraszam
Nie ma zabawy bez ryzyka