Cytat
A teraz w końcu niech mu ktoś odpowie czy w Obku jest coś w stulu kraba z Morka.
Jeszcze zanim zagrałem w Obliviona, to na jakiejś stronie znalazłem wzmiankę o tym, że w Raju można spotkać Kraba Ducha. Akurat kiedy znalazłem się w Raju, to przypomniało mi się o tym i poszedłem zgodnie ze wskazówkami. Specjalnie zrobiłem screeny, żeby wam pokazać Kraba
Tak więc najpierw dochodzimy do mostu ze strażnikiem Kathutetem:
Kathutet1
Kathutet2
Następnie przechodzicie przez most widoczny za nim i idziecie w prawo (lub jak kto woli - na południe) dookoła wyspy. Trzeba tam iść kawałek. Po pewnym czasie już chciałem zrezygnować i wczytać save, gdyż myślałem, że zrobiono mnie w jajo, ale w oddali zamajaczyła mi kolejna wyspa. Doszedłem tam i chwilę męczyłem się z podejściem. Dopiero gdy bylem na szczycie zauważyłem schody po drugiej stronie wyspy Ale na szczycie był ON:
Krab
Twarzą w twarz
Krew w duchu?
Głodny był
Za krabem stoi ayleidzki relikwiarz, w którym znajduje się losowy skarb.
Relikwiarz
Muszę przyznać, że sam bym nie trafił tam. A krab jest nawet mocny (wtedy miałem słaby lvl - 3 albo 4).
A co do kupców - trzeba wyćwiczyć dobrze retorykę i osiągnąć stuprocentową 'lubialność' u jakiegoś kupca. Najlepiej, żeby miał on handel na poziomie ucznia albo niżej. Wtedy można sporo utargować. Niestety nie podam dokładnie namiarów, bo teraz mam sporo kasy i sprzedaje u pierwszego lepszego handlarza