Użytkownik Medivh dnia Sep 22 2005, 02:25 PM napisał
Wystarczy jeszcze płyta główna, ram, procek i oczywiście mój "cudowny" GeForce MX... :
[post="36308"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
No wiesz na MX to gra niebardzo pojdzie bo MX niewiem czy nawet ma te pixel shader i vertex shader 2.0, kuzyn ma GF 4 MX to jak bujnal BloodRayne to po wlaczeniu w ustawieniach jakiejs opcji z cieniami to obraz totalnie sie pokrzaczyl bo karta nieobslugiwała tego.Tym GF'om blizej jest do GF 2 tyle ze sa szybsze od nich i tyle ale niemaja zadnych graficznych funkcji ze swych pelnowartosciowych braci z serii TITANUM.
Ostatnimi laty taka tendencja nastała, że ludzie zaczlei kupować tanie syfiaste MX'y wmawiając sobie że maja towar najwyższej klasy i że kazda gra na tym bedzie smigać.
Teraz bardzo dobrze zwerifikowali to panowie pracujący nad NWN2 po prostu z jakiej paki mają robić tak wielkie kompromisy i tym samym wpływać na jakość i poprawność działania żeby ludzie z pasciami mogli tylko uruchomić te gre. Mówie tu "tylko uruchomic" bo oglądanie slajdów i pikselozy nie pozwoli na cieszenie sie w pełni grą a tym samym na granie.
Bo w grach serii NWN ważna role odgrywa grafika, która bez wątpienia tworzy klimat gry. A chcąc iść z duchem czasu konieczne jest wypuszczenie gry która wykorzysta dobrodziejstwa nowoczesnych kart.
Więc szkoda zachodu.Lepiej poświęcic ten czas na zrobienie extra dopracowanej gry do ktorej niebędzie potrzeby wypuszczania co raz to raz nowego patha, który bedzie poprawiał błędy.
Z tego co wiem to z całego czasu jaki poswieca się na stworzenie gry, znaczna jego część zchodzi nad dopracowaniu poprawnosci działania na róznego rodzaju konfiguracjach sprzętowych.
Bo komuś sie wydaje że jak jego grafa nieobsługuje jakiś tam dynamicznego oświetlenia to co tam wystarczy zrobic aby po prostu w grze sobie to wylaczyć.Tyle ze niewiedza że to zwiazane jest z przerabianiem kodu który bedize potrafił zastapic ten efekt innym ktory posiadają te stare szmelce.
A tak lepiej wykorzystaja czas bo zamiast babrać sie w to ukompatybilnianie to dopracują kod i zarazem będzie wiecej czasu na inne poprawki i może niebędize takich poslizgów czasowych z wydaniem gry a do tego gra wyjdzie dopracowana bez takiej ilosci bug'ów z jakimi zazwyczaj gry wychodzą.
Mi osobiście bardzo podoba się tok myslenia tw
órców NWN2 - WSZYSTKO ALBO NIC !!!