Oj Ashgan ale ci się tematy wymyślają. Co będzie dalej? Emancypacja kobiet czy eutanazja?
Ja to sobie myśle tak. Niech ci ludzie (homo) robią co chcą ale niech nie wymagają ode mnie przyklasku. Jeśli chcą zawierać małżeństwa to ok. Rozumiem ich bo wbrew pozorom taki swistek z urzędu cywilnego wiele pomaga. Uważam, ze utrudnianie im tego albo skazywanie na jakiś kokubinat nie ma celu. Ale już domaganie się ślubu kościelnego to dla mnie komedi mimo iż jestem zatwardziałym ateistą...
A co do adopcji to mam mieszane uczucia. Wydaje mi się, ze w polskich warunkach zwłaszcza małych miast i wsi coś takiego jest niewyobrażalne. Takie dziecko spotkało by się z tak olbrzymią wrogością, że pewnie musiało by się leczyć u psychiatrów. Wydaje mi się, że nasz "mała" Polska (wsie i miasteczka) jest jeszcze bardzo daleko do akceptacji takich związków.
Niby liczy się dobro dziecka ale nie jestem przekonany czy to jest dobre. Za cienki jestem na podejmowanie takich decyzji. To kwestia dla psychologów i innych mądrych głów.
Cytat
obraziles ludzi o odmiennej orientacji sexualnej ... polska to zacofany intelektualnie kraj z ograniczonymi ludzmi ale trudno ... shot jesli myslisz ze lepiej bedzie dzieciom w domu dziecka bez JAKICHKOLWIEK rodzicow to sie cholernie mylisz, i co ty mi tu z etyka wyjezdzasz ? czy polityk ktory bierze w lape kieruje sie etyka ?
Po pierwsze to takie podejmowanie decyzji jest kuriozalne lekko. Nie można popadać w takie skrajności. Dla domów dziecka istnieją bądź co bąź alternatywy. Nie wydaja mi się Angela, żebyś była w stanie przewidzieć co jest dla takiego dziecka lepsze...
Cytat
Spokojne ShoT co prawda mogli by je adoptować normalni rodzice ale mało jest małżeństw w Polsce które adoptują dzieci. A w tej kwesti domu dziecka to się zgodzę
Znasz jakieś statystyki czy tak tylko gadasz? Obawiam sie, że to troche zbyt amibitny temat dla nas...
Jesteśmy krajem zacofanym bo wszystkim wszystko tu wisi i nie widzimy nic poza właśnym nosem. Nic nas nei obchodzi i nie chcemy nic zmieniać...