Nie wiem czemu wy tak na tą produkcję wrzucacie, jej głównym celem jest wejście na rynek mobilny - tablety, to że premiera przekładana jest 4 dni przed poprzednim terminem jest raczej mało profesjonalne, ale skoro dystrybucja będzie cyfrowa, to mogą sobie na to pozwolić.
Opóźniona premiera "Baldur's Gate: Enhanced Edition" - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Nie szkodzi. Liczy nas jakości, a nie niecierpliwości. I tak mamy dużo gier do ukończenia.
No, Hassan', nie bądźmy tacy surowi - nie trzy a cztery dni przed premierą
Już od wczoraj o tym wiadomo. W sumie słyszałem (raczej całkiem sensowne) opinie, że jak premiera będzie 30 listopada, to większa będzie szansa, że z BG:EE ludzie będą chcieli robić mikołajowo-świąteczne prezenty dla innych, więc kaska będzie płynąć, aż miło.
A zawartość ekstra... może nalepka z napisem "Jestem idiotą, dałem się wodzić za nos przez kolejne 2,5 miesiąca"?![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
A zawartość ekstra... może nalepka z napisem "Jestem idiotą, dałem się wodzić za nos przez kolejne 2,5 miesiąca"?
![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
Lol ![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
W sumie szybko się skapli, tak trzy dni przed premierą, siedzą sobie, w sumie praca nad grą powinna już być zakończona, leci small talk i żarciki i nagle project manager wstaje i mówi "Wiecie co, chłopaki, nasza gra to gówno" i jeb, premiera przeniesiona.![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
![](/view/images/emoticons/default/tongue.gif)
W sumie szybko się skapli, tak trzy dni przed premierą, siedzą sobie, w sumie praca nad grą powinna już być zakończona, leci small talk i żarciki i nagle project manager wstaje i mówi "Wiecie co, chłopaki, nasza gra to gówno" i jeb, premiera przeniesiona.
![](/view/images/emoticons/default/biggrin.gif)
We wtorek, 18 września, miała się ukazać rozszerzona wersja Baldur's Gate. Okazuje się jednak, że na grę będziemy musieli jeszcze trochę poczekać.
![enhanced edition, baldur's gate, beamdog](https://gfx.gexe.pl/2012/9/15/15171324m.jpg)
Kiedy się wiec pojawi? Odpowiedzialne za pozycję studio Beamdog poinformowało, iż "Enhanced Edition" ukaże się późną jesienią, a konkretniej 30 listopada. Dlaczego? Trent Oster, założyciel studia, po ostatnich testach gry stwierdził razem ze swoją ekipą, że tytuł wymaga jeszcze dopracowania. Jednocześnie Oster podkreślił, że każdy, kto zakupi pre-ordera otrzyma zawartość ekstra. Lecz na razie nie wiadomo, co to będzie.