Guild Wars 2 – Pierwsze bany rozdane! - Odpowiedź
Podgląd ostatnich postów
Jak już wspomniano powyżej (czy to post Strażnika, czy mój) ArenaNet nieco wymiękło, i wszystkim chętnym zbanowanym, którzy się zgłoszą do ich supportu i zgodzą się na oddanie swoich dóbr (o czym wspomniałem powyżej) kara zostanie skrócona z dożywocia do 3 dni.
Poza tym wyczytałem, że jeśli winni zgłoszą się do supprotu, to ban jest zmniejszany do 72 godzin. Ale nauczka jest.
Choć ban na miesiąc powinien być ok. W tym czasie taką kasę mogliby pewnie zdobyć legalnie.
Nie minęło dużo czasu, a już twórcy rozdali pierwsze bany graczom "Guild Wars 2". Tak więc – strzeżcie się oszukiwania!
Bany był bolesne, bo aż trzy tysiące graczy dostało karę dożywotniej blokady konta. Powód nie był jednak – według mnie – zbyt dobry, aby zasłużyć na taką karę. Gracze z premedytacją wykorzystywali błąd w grze, który umożliwiał im kupowanie przedmiotów po niższej cenie i sprzedawanie po wyższej. ArenaNet twierdzi, że wysyłali maile ostrzegające, ale spotkali się z brakiem reakcji, więc postanowili podjąć odpowiednie kroki.
Czy waszym zdaniem wykorzystywanie błędu w grze, któremu winni są twórcy, jest powodem do otrzymania dożywotniej blokady konta?