Królestwo Słońca księga 1 część 1 - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

krzyslewy,
Bardzo dobra książka. Brutalna i pełna wulgaryzmów (niekiedy sztucznych i niepotrzebnych). Przyznam, że nie czytałem nigdy książki o Majach, ale ta właśnie przyciągnęła moją uwagę do nich. Bardzo mi się podoba to, że "Królestwo słońca" jest zarówno powieścią sensacyjną jak i fantastyczną. Nie przepadam za tymi pierwszymi, ale w połączeniu wypadły dobrze. Jedyne zastrzeżenie mam do opisów i wyjaśnień - są tak szczegółowe, że odpychają od dalszego czytania. Wszystko przez to, że bardzo odbiegają od fabuły i akcji. Moja ocena - 8/10
Redakcja Game Exe,

Zapraszamy do zapoznania się z recenzją książki "Królestwo Słońca księga 1 część 1"!

Dobre powieści o podróżach w czasie już dawno zaczęłam traktować jak jednorożce czy prawdziwe dziewice – może kiedyś istniały, ale dzisiaj już zdecydowanie wyginęły. Niestety, zazwyczaj pisarze nie potrafią logicznie uargumentować teorii podróży w czasie, a już sam temat jest dość grząskim gruntem na powieść. Oddzielną sprawą pozostaje modny ostatnio temat końca świata, który w swojej najpopularniejszej formie miałby nastąpić 21 grudnia 2012, czyli 4 ahau 3 kankin lub 13.0.0.0.0. według rachuby Majów. Właśnie wokół tej przepowiedni oraz podróży w czasie obraca się najnowsza powieść Briana D'Amato.... Czytaj dalej!

Komentuj, dyskutuj, dziel się z innymi swoim zdaniem!

Wczytywanie...