Fallout jest najbardziej nieliniowym RPG'iem w jakiego grałem! Ma klimat, fabułę i ogólnie jest bardzo dobry! Jest tak... Jedną nogą na pierwszym miejscu, pośród moich ulubionych gier  .
 .
                     .
 . .
 .Użytkownik huberthc dnia pon, 11 paź 2004 - 21:51 napisał
[post="5281"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
 . I powiem wam jedno... porównać F1 czy F2 do BG jest ciezko dlatego że w jednym jest świat postnuklearny przedstawiony a w drugim świat fantasy - tego nie da się porównać. fallout jest niepowtarzalny i taki pozostanie. Liniowość?? pfffffff... NWN - wszystkie właściwie lochy takie same, zadanie polegaja na tym - weź zadanie - przebij sie przez hordy potworów - wykonaj zadanie - ale jakby nie patrzeć tak jest w każdym cRPG (w jednych jest to lepiej zrobione w innych gorzej) - każda gra staje się liniowa za n - tym przejściem. W każdym razie Fallout ma świat niepowtarzalny - BG , NWN, ID te gry to cały czas ten sam świat i nowe jego odwzorowania odświezenia, te gry róznią sie tylko fabuła i grafika im nowsza tym lepsza grafa i coraz to nowsze rozwiązania techniczne - gry te przynoszą zabawę nie z trudności questów, czy ich zabawności ale z ilości napakowanych szczegółów (im wiecej zabawek w worku tym więcej zabawy - ale tylko pozornie bo nikt nie patrzy na ich jakość). Fallout pozostanie w mojej pamięci na zawsze. I prawde mówiąc nie da się porównywac seri Falloutów do takich gier  jak NWN, bo to porównywanie jak dnia z nocą. Gra jest po prostu kultowa.
 . I powiem wam jedno... porównać F1 czy F2 do BG jest ciezko dlatego że w jednym jest świat postnuklearny przedstawiony a w drugim świat fantasy - tego nie da się porównać. fallout jest niepowtarzalny i taki pozostanie. Liniowość?? pfffffff... NWN - wszystkie właściwie lochy takie same, zadanie polegaja na tym - weź zadanie - przebij sie przez hordy potworów - wykonaj zadanie - ale jakby nie patrzeć tak jest w każdym cRPG (w jednych jest to lepiej zrobione w innych gorzej) - każda gra staje się liniowa za n - tym przejściem. W każdym razie Fallout ma świat niepowtarzalny - BG , NWN, ID te gry to cały czas ten sam świat i nowe jego odwzorowania odświezenia, te gry róznią sie tylko fabuła i grafika im nowsza tym lepsza grafa i coraz to nowsze rozwiązania techniczne - gry te przynoszą zabawę nie z trudności questów, czy ich zabawności ale z ilości napakowanych szczegółów (im wiecej zabawek w worku tym więcej zabawy - ale tylko pozornie bo nikt nie patrzy na ich jakość). Fallout pozostanie w mojej pamięci na zawsze. I prawde mówiąc nie da się porównywac seri Falloutów do takich gier  jak NWN, bo to porównywanie jak dnia z nocą. Gra jest po prostu kultowa.
Użytkownik Angela dnia Aug 15 2004, 02:07 AM napisał
[post="3271"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
 ) więc siłą rzeczy bardziej powinien mi podpasować never. Ale nie.
) więc siłą rzeczy bardziej powinien mi podpasować never. Ale nie. 
Cytat
 Nie jest aż tak bardzo liniowa(3 zakończenia,dużo nowych rekrutów do przyjęcia,ukryte lokacje), a grywalna jest i owszem. To tak jak z DOOM 3 gierka jest b.dobra, ale wymagania graczy wzrosły pod względem wszystkiego (chodzi mi tu o grywalność) i każdy mówi, że jest zaledwie przeciętna gierka.........................
 Nie jest aż tak bardzo liniowa(3 zakończenia,dużo nowych rekrutów do przyjęcia,ukryte lokacje), a grywalna jest i owszem. To tak jak z DOOM 3 gierka jest b.dobra, ale wymagania graczy wzrosły pod względem wszystkiego (chodzi mi tu o grywalność) i każdy mówi, że jest zaledwie przeciętna gierka......................... A przy plazmówkach to się topili, albo robiły się szkieleciki. Nie wiem czy są gdzieś tak przedstawione krytyki.
  A przy plazmówkach to się topili, albo robiły się szkieleciki. Nie wiem czy są gdzieś tak przedstawione krytyki. 

starsi forumowicze mnie zapewne pamietaja
 starsi forumowicze mnie zapewne pamietaja