Clint Mansell skomponuje muzykę do „Mass Effect 3” - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Lily,
Wiedziałam, że skądś kojarzę to nazwisko. Jego "Requiem dla snu" było rewelacyjne.
Tokar,

clint mansell

Dość zaskakująca wiadomość, gdyż przy pierwszych dwóch częściach kosmicznej serii Jack Wall odwalił kawał dobrej roboty i nikt nie sądził, że BioWare podziękuję mu za współpracę tuż przed „la grande finale”. Oczywiście sytuacja kompozytora nie jest znana i możliwe, że obaj artyści będą ze sobą współpracowali w przypadku tego dużego projektu, ale dopóki Kanadyjczycy nie zaczną gadać, to najlepiej pozostańmy sceptykami.

Wróćmy jednak do faktów i zostawmy prognozowanie na później. W ciekawym wywiadzie dla serwisu Quietus, Mansell zdradził swoje zaangażowanie w „Mass Effect 3”, lecz niestety prócz porównania tego projektu do pracy DJ’a, który nakłada poszczególne dźwięki do kontekstu danej sytuacji, w jakiej znalazł się gracz, nie powiedział nic konkretnego. Istnieje więc spore prawdopodobieństwo, że kompozytor zwyczajnie zapomniał ugryźć się w język i zdradził coś, co nie powinno ujrzeć światła dziennego jeszcze przez bardzo długi czas. Jak to się jednak mawia – ich strata, to nasz zysk.

Clint Mansell urodził się 7 listopada 1967 roku, w angielskim mieście Coventry. Pierwsze kroki w branży muzycznej stawiał razem z zespołem „Pop Will Eat Itself”, gdzie był gitarzystą i wokalistą. To jednak dzięki przyjaźni z Darrenem Aronofskym, wspiął się na wyżyny swoich umiejętności i dał się poznać szerszej publice. W 1998 roku skomponował ścieżkę dźwiękową do filmu „Pi”, która wyróżniała się niezwykle oryginalnym brzmieniem i była pewnym powiem świeżości w branży filmowej.

To jednak praca nad głośnym dziełem „Requiem dla snu”, przyniosła mu prawdziwy splendor i uznanie w oczach krytyków oraz kinomanów. W 2007 roku otrzymał nominacje do Złotych Globów za muzykę do „Źródła”, a trzy lata później za „Czarnego łabędzia”. Prócz tego, jego pracę mogliśmy podziwiać w m.in. takich filmach jak „Zapaśnik” czy „Moon”.

Wczytywanie...