Jakbym czytał biografię Komorowskiego lub Kaczyńskiego.
Tar brał udział w powstaniu warszawskim i obaliłeś komunizm?
Tak z ciekawości.
Tą grą PvP na jedną osobę są świetne wromsy, po prostu wymiatają
http://i932.photobuck...han/zswqoh.gif[/IMG]
Słuchajcie dziateczki... to było tak:
Urodziłem się w biednej, chłopskiej rodzinie, jednak dzięki sprytowi, pracy, wytrwałości i tym podobnych doszedłem do szczytów kariery i osiągnąłem już wszystko. Moje dzieciństwo owiane jest woalem tajemnicy. Ciężko pracowałem i świetnie się uczyłem w szkole, pomagałem słabszym kolegom, orałem pole i grywałem w pasjansa. Skończyłem 5 szkół w tym jedną w Stanach i się znam.
Opowiedz nam o swoim dzieciństwie, Tar...
Jeśli masz szeroką obudowę w wypadku PC możesz rozłożyć na nim szachownicę (jeśli notebook to będzie łatwiej).
Na szachownicy możesz zagrać w:
SZACHY - najfajniejsza gra planszowa na świecie. Została wynaleziona 1000 lat przed powstaniem świata. Polega na jak najdłuższym wstrzymywaniu się przed snem. Przegrywa zawodnik, który szybciej zaśnie.
W życiu, jak w szachach: chciałbyś posuwać królową, ale możesz tylko zbić konia
WARCABY - gra planszowa osadzona w scenerii biało-czarnej... czegoś w rodzaju pustyni. Głównym zadaniem graczy (jest ich tylko dwóch) polega na dowodzeniu dwiema armiami płaskich pionków. Każdy może awansować na superpionka o skomplikowanej nazwie damka.
Na lapku możesz zagrać w PUZZLE - niesłychanie energiczna i czasami brutalna gra dla ludzi o mocnych nerwach lub grubych skarpetach. Zasady są bardzo proste: każda ze stron (a strony są zazwyczaj dwie, gdyż gra w 3 osoby zalicza się już do sportów ekstremalnych) ubiera się w specjalne 3-warstwowe kombinezony ochronne w 100% szczelne i siada naprzeciw siebie. Na środku kładzie jabłko, następnie jabłko kroi na dwie różne części. Każda ze stron otrzymuje po jednej części i ma za zadanie złożyć jabłko w całość. Która ze stron podoła temu zadaniu pierwsza, zwycięży. Przegrany musi zjeść jabłko, dlatego gra jest niemożebnie hardkorowa – aby wygrać, niektórzy są w stanie zrobić wszystko, a nawet więcej niż nic.
Ano. Późniejsza wersja nazywała się bodajże "Schorch" po prostu. Można było zamiast czołgu ustawić AT-AT
Propos wormsów. Niedawno gdzieś czytałem, że tworzą nową część (powrót do 2D). Będzie można popylać w multi na necie i parę małych usprawnień...
[Dodano po 2 miesiącach]
Jeszcze mi się przypomniało coś! Prekursor Wormsów, gra "Scorched Earth". Zaje... fajna.
Worms World Party. Najlepsza część.
Dzięki, z pewnością wykorzystam kilka z tych opcji.
Ale nie krępujcie się, możecie dodawać dalej. ;p
Liero to syf bez grafiki i sensu, nawalasz wszystkim we wszystko i jest fajnie
A Majin Vegetą to był akurat najbardziej lapsiarski atak i wystarczyło się kulturalnie umówić, że się tego nie robi
Cytat
DBZ Mugen 2 - nawalanka DB, setki godzin spędzonych przed klawiaturą w podstawówce.
A Majin Vegetą i tak mogłeś zrobić w każdej chwili BOOOM i koniec walki ;p
Co do Wormsów, to Worms Blast, ewentualnie Armageddon. A Liero i tak jest fajniejsze!
Wormsy raz jeszcze (byle nie 3D, ja zwykle gram w Armageddon, ale od World Party się praktycznie nie różni. Starsze też polecam)
Contra również
emulator sony i jedziesz z Crash Team Racing - kosmiczna zabawa i radocha.
Również może być Tekken, ale jeśli nie masz pada to wszystkie tego typu nawalanki mają tę smutną przypadłość, że gracze na wzajem blokują sobie klawisze.
Little Fighter 2 - i PvP i coop. Również mnóstwo śmiechu, a wciąga
Last Blade 2 - przepiękna, doskonała nawalanka na NeoGeo.
Metal Slug - również NeoGeo (choć inne platformy też dadzą radę, chyba NES np.)
Guilty Gear - heavy metal nawalanka, bardzo dobra grafika, dynamiczna.
Panzer General i Fantasy General - strategicznie, jeśli masz ochotę. Bardzo stare, bardzo dobre
Mortal Kombat, raz jeszcze.
Tanks - Pegazus. Kolejne mistrzostwo świata obok Contry
DBZ Mugen 2 - nawalanka DB, setki godzin spędzonych przed klawiaturą w podstawówce.
Więcej mnożyć nie będę chwilowo, bo już masz dużo opcji. Możesz do mnie uderzać w sprawie większości powyższych.
No to tylko Warcraft odpada. Co do Neuro nie jest pewny... ale chyba się dało.
Użytkownik Kresselack dnia piątek, 13 sierpnia 2010, 12:52 napisał
Liero
Battle for Wesnoth
Neuroshima Hex
Warcraft III
Ale chodziło o gry na JEDNEGO kompa na 2 osoby ;P
Liero
Battle for Wesnoth
Neuroshima Hex
Warcraft III
Użytkownik Medivh dnia piątek, 13 sierpnia 2010, 08:31 napisał
Na Amigę
Ah, mój błąd. Znalazłem tę gre na synulatorze NES, więc myślałęm, że było na NES ;p
Polecam jeszcze Contrę [NES] xD
Settlers 2. Tylko musisz mieć dwie mychy.
Cytat
North & South [Gra na NES. Można znaleźć na necie]
Na Amigę
Ja polecam jeszcze na emulator Amigi:
Spy vs Spy!
[Dodano po 32 sekundach]
I Moonstone oczywiście!
http://gexe.pl/793,Mo.../2407,Recenzja
Cywilizacja 4
Pong
Liero
North & South [Gra na NES. Można znaleźć na necie]
Warlords 3
Virtua Fighter
Mortal Combat
Któryś ze starszych Need for Speed
"Ignition" stara fajna samochodówka.
Szachy
Warcaby
Makao
Poker
Poker: Texas Hold 'Em
Wojna
Do tego: WSZYSTKIE GRY NA NES!
Polecam szczególnie: Liero, Ignition i North & South. Są to stare, niepozorne gierki. Jednak czasem z kumplami gramy w nie przy piwku i jest fajna jazda ;D
Fakt, nie przyjrzałem się dobrze
No to Street Fighter jest jeszcze :'d
To nie PVP chyba. Proponuję jakiś Tekken albo coś w tym stylu.