nie ma sensu, zmienny na formach nie ma bonusów z ataku. Zmienny ma atuty premiowe ułatwiające uzyskanie 30 wisdoma, zdobycie form bez poświęcania zwykłych atutów. popróbuje różne konfiguracje. Akurat magia kapłana mi się nawet podoba jako przygotowanie do walki i ułatwienie normalnej rozgrywki (łatwo mi sprawdzać z dodatkiem na 40 lvl , grać oczywiście będę od 1)
1-5 Druid (By mieć dziki kształt, czujność i zaklęcia 3 poziomowe na zmiennego.)
1 Wszystkie Atrybuty 10, tylko Kondycja 14, Mądrość 18; Atuty: Szczęście Bohatera, Wężowa Krew
3 Czujność
4 +1 Mądrość
6-15 Zmiennokształtny
6 Walka na oślep
8 +1 Mądrość
9 Mocna Budowa
12 +1 Mądrość, Wielka Wytrwałość
15 Żelazna Wola
16-20 Kapłan(Pozwoli mi nosić ciężkie zbroje, da trochę zaklęć dobrych, myślałem nad warkiem, ale on tyle, co ma premiowe atuty, ale z nich nic przydatnego, HP dużo więcej na nim nie zyskam, premie do ataku jego są zbędne po przemianach)
16 +1 Mądrość, ) Sfery: Wiedza, i cokolwiek innego, zwierzęta dadzą mi do zręczności co jak rzucę chyba zostanie mi na formie, jeszcze nie sprawdzałem, innym sferom jeszcze się nie przyjrzałem)
18 Błyskawiczny Refleks
21-38 Zmiennokształtny(A z tyle, bo da mi to 6 dodatkowych atutów, Premiowe Warka atuty nie pozwolą mi brać form ani rzeczy do obrony jak refleks, siłę woli i wytrwałość, co mam na zwykłych tutaj atutach)
21 Pancerna Skóra
23 Postać Nieumarłego (Na premiowym atucie Zmiennokształtnego)
24 +1 Mądrość, Epicki Refleks
26 Wielka mądrość I (Na premiowym atucie Zmiennokształtnego)
27 Epickie umiejętności Bojowe
28 +1 Mądrość
29 Postać Sferowa (Na premiowym atucie Zmiennokształtnego)
30 Epicka Siła Woli
32 +1 Mądrość, Postać Konstruktu
33 Epicka Wytrwałość
35 Wielka Mądrość II (Na premiowym atucie Zmiennokształtnego)
36 +1 Mądrość, Wielka Mądrość III
38 Smocza postać (Na premiowym atucie Zmiennokształtnego)
39-40 Druid/Kapłan (Druid mniej spelli dziennie, ale da do Dzikiego Kształtu - tak dla jaj, bo nie wiem po co, Kapłan więcej spelli obecnie jednak nie kojarzę nic z 4 poziomowych zaklęć kapłana, co by lepsze było od zaklęć druida)
39 Epicka Reputacja
40 +1 Atrybut, nie wiem jaki, może kondycja, żeby ładna była cyfra czyli 15, nic modyfikatora nie zwiększy to nigdzie.
Umiejętności
Czaroznawstwo, Leczenie i Perswazja, każde na około 40, Wycena na około 20, Zwierzęta na około 30, bo lubię.
Dyscypliny nie daje, bo mówię, ja walczyć tylko w formach będę, broń dawać mi będzie tylko dodatkowe bonusy,
Wyjaśni mi ktoś jak dokładnie czaroznawstwo w walce działa, jak mi jakiś zaklinacz rzuci jakąś ognistą kulę np?
1-5 Druid (By mieć dziki kształt, czujność i zaklęcia 3 poziomowe na zmiennego.)
1 Wszystkie Atrybuty 10, tylko Kondycja 14, Mądrość 18; Atuty: Szczęście Bohatera, Wężowa Krew
3 Czujność
4 +1 Mądrość
6-15 Zmiennokształtny
6 Walka na oślep
8 +1 Mądrość
9 Mocna Budowa
12 +1 Mądrość, Wielka Wytrwałość
15 Żelazna Wola
16-20 Kapłan(Pozwoli mi nosić ciężkie zbroje, da trochę zaklęć dobrych, myślałem nad warkiem, ale on tyle, co ma premiowe atuty, ale z nich nic przydatnego, HP dużo więcej na nim nie zyskam, premie do ataku jego są zbędne po przemianach)
16 +1 Mądrość, ) Sfery: Wiedza, i cokolwiek innego, zwierzęta dadzą mi do zręczności co jak rzucę chyba zostanie mi na formie, jeszcze nie sprawdzałem, innym sferom jeszcze się nie przyjrzałem)
18 Błyskawiczny Refleks
21-38 Zmiennokształtny(A z tyle, bo da mi to 6 dodatkowych atutów, Premiowe Warka atuty nie pozwolą mi brać form ani rzeczy do obrony jak refleks, siłę woli i wytrwałość, co mam na zwykłych tutaj atutach)
21 Pancerna Skóra
23 Postać Nieumarłego (Na premiowym atucie Zmiennokształtnego)
24 +1 Mądrość, Epicki Refleks
26 Wielka mądrość I (Na premiowym atucie Zmiennokształtnego)
27 Epickie umiejętności Bojowe
28 +1 Mądrość
29 Postać Sferowa (Na premiowym atucie Zmiennokształtnego)
30 Epicka Siła Woli
32 +1 Mądrość, Postać Konstruktu
33 Epicka Wytrwałość
35 Wielka Mądrość II (Na premiowym atucie Zmiennokształtnego)
36 +1 Mądrość, Wielka Mądrość III
38 Smocza postać (Na premiowym atucie Zmiennokształtnego)
39-40 Druid/Kapłan (Druid mniej spelli dziennie, ale da do Dzikiego Kształtu - tak dla jaj, bo nie wiem po co, Kapłan więcej spelli obecnie jednak nie kojarzę nic z 4 poziomowych zaklęć kapłana, co by lepsze było od zaklęć druida)
39 Epicka Reputacja
40 +1 Atrybut, nie wiem jaki, może kondycja, żeby ładna była cyfra czyli 15, nic modyfikatora nie zwiększy to nigdzie.
Umiejętności
Czaroznawstwo, Leczenie i Perswazja, każde na około 40, Wycena na około 20, Zwierzęta na około 30, bo lubię.
Dyscypliny nie daje, bo mówię, ja walczyć tylko w formach będę, broń dawać mi będzie tylko dodatkowe bonusy,
Wyjaśni mi ktoś jak dokładnie czaroznawstwo w walce działa, jak mi jakiś zaklinacz rzuci jakąś ognistą kulę np?