Trzynasty Schron – konkurs podstawkowy - Odpowiedź

Męczą Cię captche? , a problem zniknie. Zajmie to mniej niż rozwiązanie captchy!

Podgląd ostatnich postów

Tokar,

Nie jest żadną tajemnicą, że pewien fragment społeczności, skupionej wokół uniwersum Fallout, uważa trzecią część, stworzoną przez Bethesdę, za bękarta z nieprawego łoża, nazywając ją pogardliwie "Oblivionem ze spluwami".

Mnie do takich skrajnych postaw daleko, jednakowoż nie będę ukrywał, że nad popularną "trójką" unosi się lekko nieświeży smrodek fantastyki rodem z Cyrodiil. Osobiście wysłałbym Todda Howarda i spółkę na Księżyc, gloryfikując tym samym czterdziestą rocznicę lądowania człowieka na tym satelicie (która miała miejsce wczoraj, jakbyście zapomnieli), aby tam w spokoju mogli planować kolejny dodatek do tej, jakże zacnej gry. W końcu najnowsze rozszerzenie "Mothership Zeta" pozwoli nam poczuć się niczym prawdziwy astronauta i przemierzać orbitę okołoziemską, by tam sprać po buziach watahę wkurzonych kosmitów. Dlaczego więc nie pójść by o krok dalej i nie wysłać przybysza z Krypty na Srebrny Glob, w celu eksterminacji kolejnych form pozaziemskiej cywilizacji? Dodajmy do tego trochę bezsensownych gratów (ponoć nasz jedyny naturalny satelita jest pełny różnej maści złomu), których nasz bohater może użyć i mamy epicką przygodę jak się patrzy.

Trzynasty Schron – konkurs nr. 3

Dobra. Podczas, gdy ja będę pisał kolejnego maila do Bethesdy z peanami na cześć tych innowacyjnych ludzi i pomysłem na nowy dodatek, Wy możecie w tym czasie wziąć udział w najnowszym konkursie, jaki przygotowała dla Was redakcja Trzynastego Schronu. Tym razem będzie trzeba odrobinę pogłówkować i opracować tekst na temat: "Fallout 3 – na tak" – mnie nie pytajcie, ja sam wciąż zastanawiam się z jakiej racji produkcja dostawała tak wysokie oceny od mediów i kto gra w te dodatki prócz rodziny oraz znajomych twórców (i to tych najbliższych).

Co możecie tym razem wygrać? Super zestaw TES IV: Oblivion zawierający:

• grę TES IV: Oblivion,
  • nieoficjalny poradnik do gry – książka,
  • kieszonkowy przewodnik po Cesarstwie oraz jego okolicach – książka,
  • kartonowe pudełko,
  • dodatek TES IV: Knights of the Nine,
  • dodatek TES IV: Shivering Isles,
  • grę TES III: Morrowind.

Jeżeli więc zastanawialiście się na czym wzorowali się twórcy Fallout 3 przy tworzeniu tej gry i od zawsze Was korciło do bliższego zapoznania się z tymi inspiracjami, to teraz macie ku temu idealną okazję. Pomyślnych łowów!

Wczytywanie...