No więc zachciało mi się po długiej przerwie zagrać w Gothic 3 ze względu na nowy sprzęt gdyż na starym trochę niekomfortowo było. No i problem polega na tym że gdy włączam grę to pojawia się: where is guru ? a gdy ten komunikat się nie pojawi na początku to pojawia się zawsze przy załadowaniu gry. Nie wiem już co zrobić bo instalowałem grę już 4 razy, próbowałem na każdym patchu licząc od zera poprzez 1,12>1,31>1.41>1,51>1,60 na każdym pokolei sprawdzałem i tak samo jest. Co ciekawe ta gra działała na starym kompie czyli: MOBO ASUS M2N-E SLI, AMD Athlon 64 3500+, Pamięć DDR2 667MHz CL5 1,5GB, Karta graficzna GeForce Leadtek 7600GT 256mb. Gra działała, może nie najlepiej ale działała lecz po zmianie sprzętu na ASUS P5K-E WIFI-AP, Intel Core 2 Duo E6750 @ 3,0GHz, DDR2 OCZ platinum @ 900MHz CL4, Geforce 8800GT Palit 512mb jeszcze po OC na 680/1700/1900. Ta gra powinna zasuwać a tymczasem nawet nie mogę w nią grać i to tylko w tej grze takie problemy. Miał ktoś takie coś i wie jak można temu zaradzić ? Może jakaś zmiana konfigu w notatniku albo patch oddzielny ? Za wszelkie próby pomocy będę wdzięczny. Aha no i mam XP SP2 a nie VISTE więc tym bardziej bez problemów powinno być
.