Co do oskarżeń Crysisa że niby ma słabą fabułę to... hm... ludzie są chyba nieźle rozpieszczeni. Crysis swoją historię opowiada dobrze, nawet bardzo dobrze. Jak na FPS ni jest banalny. Jesli kilka ciekawych scen (znalezienie azteka, wrak statku na lądzie, pierwsze przebłyski obcych, pierwsza skamielina, cała "Otchłań") które ładnie wprowadzają cię w klimat. Nie jest to najlepsza fabuła, ale jest dobrze opowiedziana i Crysis to przecież FPS nie przygodówka.
Nie wspomniałeś o istotne rzeczy. Grafa moze być lepsza lub gorsza i to że ta Crysisowa jest najlepsza mnie szczególnie nie rusza. Dla mnie GoW wygląda lepiej, ale to już kwestia stylu i otoczenia, nie realistycznej grafiki.
Mnie imponuje to że chłopakom udało się stworzyć tak piękny OTWARTY świat. To wymaga znacznie więcej roboty. A tworzenie takwielkich obszarów z tak detalicznym odwzorowaniem.... no, wszystkiego - to dość niesamowite.
Nie wspomniałeś o istotne rzeczy. Grafa moze być lepsza lub gorsza i to że ta Crysisowa jest najlepsza mnie szczególnie nie rusza. Dla mnie GoW wygląda lepiej, ale to już kwestia stylu i otoczenia, nie realistycznej grafiki.
Mnie imponuje to że chłopakom udało się stworzyć tak piękny OTWARTY świat. To wymaga znacznie więcej roboty. A tworzenie takwielkich obszarów z tak detalicznym odwzorowaniem.... no, wszystkiego - to dość niesamowite.