Użytkownik Złoty666 dnia sob, 28 cze 2008 - 16:17 napisał
Witam, mam następujący problem z przenoszeniem postaci(aby nie zakładać nowego tematu piszę tu):
Mianowicie, mój wojownik ma jakieś 104PŻ, natomiast po przeniesieniu do BG2 ma zaledwie 66 ;/
Proszę o pomoc.
Dodam, że ilość expa jest taka sama (tzn. osiągnąłem limit 161k i w BG2 zaczynam właśnie z taką ilością).
Fakt, zawsze tak jest. Ja tłumacze sobie tak, że w BG2 punkty życia są "losowane" na nowo za każdy z poziomów, bowiem w BG1 za każdym razem można było zapisywać i wczytywać, dopóki awans nie doda maksymalnej liczby punktów [ Tyle ile mamy na 1 lvl. Jeśli mamy 15 to na 2 lvl możemy "wyciągnąć" 30, jeśli zaczynamy i mamy 6, to wyciągniemy 12 na 2 lvl. Zapisz - wczytaj, zapisz - wczytaj.
], natomiast w BG2 punkty życia nie zawsze były "te maksymalne" [ Ile razy nie wczytamy, to i tak zawsze będzie tyle samo punktów życia, nie to co w BG1
], dlatego w sumie mamy mniej niż w Jedynce.
Być może się mylę.
Użytkownik Złoty666 dnia sob, 28 cze 2008 - 16:17 napisał
PS: Co do przedmiotów, czy to prawda, że przedmioty, które mamy w ekwipunku głównej postaci w momencie tworzenia final-save(świątynia Bhaala, BG1) zostają porozrzucane po lochach Irenicusa po wyeksportowaniu postaci?
Tak, tylko pod warunkiem, że zaczynając grę w Dwójkę, w momencie gdy ujrzysz czarny ekran, zanim zobaczysz swą postać w lochach, wciśniesz spację, zatrzymując grę. Włączasz ekwipunek, przedmioty wyrzucasz na ziemię i znów spacja. Gra się zaczyna, Irenicus pogada, pierwszy autosave, zaczynasz grę. Wtedy przedmioty możesz podnieść z ziemi i masz to samo co miałeś w Jedynce.
Jeśli tak nie zrobisz i pogadasz z nim nie wyrzucając ich przed tym, to po prostu "je wieźmie" i nie będziesz mieć nic.
Chyba.