Polujący – Lepiej dla ciebie, byś zrobił użytek ze zdobytej wied
Ilość postów: 42
Klasa: Drow
Witam,
przeglądając dziś newsy na temat Pillars of Eternity przez przypadek trafiłem na ten tytuł. cRPG na bazie D&D... Niestety - jak dla mnie - piątej edycji. Dla fanów systemu szukających pozycji na kompa tytuł obowiązkowy.
Jak sięgam pamięcią do serwerów NwN, w których grało się po 30, czasem 40 graczy opis tej gry, w której MG ma przewodzić aż czwórce bohaterów brzmi... troszkę słabo, ale zobaczymy jak będzie.
Myślicie, że tytuł ma szansę pobić popularność NWN? Fani D&D nie mają na komputerach zbyt wielkiego wyboru.
Książę Demonów
Ilość postów: 1632
Klasa: Kosmiczny Marines Chaosu
Wszystko będzie zależeć od wykonania i jak wiele osób zdecyduje się zagrać w tę grę. Teraz jak się chwilę zastanowiłem, dochodzę do wniosku, że najciężej może być zdobyć kogoś na pozycji MG, wiadomo, że wymaga to najwięcej pracy przy sesji.
Pan Rozkładu
Ilość postów: 2753
Klasa: Nekromanta
Jak na razie wygląda fajnie. Co jest takiego złego w piątej edycji?
Książę Demonów
Wiesz na razie wydaje mi się 5 edycja całkiem spoko, szczególnie na niskich poziomach, gdzie grupa goblinów może być śmiertelnym wyzwaniem.
Książę Demonów
http://forum.polter.p...t-vt73252.html
Tu na polterze masz całkiem fajnie opisaną 5 edycje, tak w mocnym skrócie.
Pan Rozkładu
Ilość postów: 2753
Klasa: Nekromanta
Jak tak czytam ten opis to muszę przyznać, że chętnie zagram w SWC kiedy wyjdzie.
Książę Demonów
Martwi mnie trochę, że w wersji delux dostaje się dodatkowe przedmioty i narzędzia dla MG, bo może to powodować brak balansu między graczami, którzy kupili "podstawkę" a tymi co dali 20$ więcej, chociaż sama cena 35$ odstrasza mnie jak na razie.
Użytkownik Niblla dnia piątek, 13 lutego 2015, 14:20 napisał
dochodzę do wniosku, że najciężej może być zdobyć kogoś na pozycji MG, wiadomo, że wymaga to najwięcej pracy przy sesji.
Tu się nie zgodzę.
Pamiętam, że w NwN było tak, że chętnych na MG było aż nad to, z czego większość w ogóle nie miała o tym pojęcia i się nie nadawała. cRPG to jednak nigdy nie papierówka.
Gra jest chyba świeża i to bardzo, bo profil na fejsbuku (a fejsbuk dziś to ważka rzecz) ma zaledwie parę dni. Z grą wiążę większe nadzieję niż z Pillars of Eternity.
Książę Demonów
Powiem, że ja jednak bardziej wiarę pokładam w PoE ale skuszę się na pewno na Sworda ale nie raczej w aktualnie cenie bo nie czuję aż takiego zaufania.
No właśnie, jak sam zauważyłeś wielu MG w NwN miało problem z dobrym prowadzeniem, bo często byli przekonani, że jedyne czego potrzeba graczom to kolejne walki, pułapki a nie fabuła, przynajmniej ja to tak odbierałem a nie grałem od paru lat.
Tak poza tematem chociaż ładną figurkę szykują.
Jestem ciekaw - jakie jest Wasze zdanie na temat tego, że niektóre czary, umiejętności się ładują jak w Diablo III czy WoWie (popatrzcie gameplay pierwszy), a nie są na dzień?
Klimat i tak się dla mnie liczy najbardziej, ale oby nie było więcej takich niespodzianek i nie zrobił się z gry drugi Neverwinter online.