Niezaprzeczalnym faktem jest, że casting to jeden z największych atutów "Gry o Tron". Trudno znaleźć wiele adaptacji powieści, które w równie wysokim procencie oddawałyby wyobrażenia fanów / czytelników / widzów o postaciach z kart pierwowzoru za sprawą zatrudnionych aktorów (na szybko przychodzi mi na myśl tylko "Władca Pierścieni"). Faktem jest również, że choćby casting był najwspanialszy, zawsze powiemy, że ten to nie tak w naszej głowie wyglądał
Dlatego też wpadłem na pomysł założenia tego tematu - podzielicie się swoimi wyobrażeniami o postaciach. Jeśli nie znajdziecie odpowiedniego aktora lub wizerunku do ilustracji, spróbujcie opisać bohatera dokładniej. Każdy wymienia tyle postaci, ile chce. Osobiście podaję tylko postacie, które widzę inaczej, niż w serialu, bo gdy zacząłem robić listę aktorów doskonale oddających moje wyobrażenia o bohaterach, to końca nie było widać
Moje typy
- Stannis Baratheon: Colm Feroe
- Davos Seaworth: Vincent Regan
- Silny Belwas: Peter Menash I
- Oberyn Martell: Oded Fehr
- Królowa Cierni: Judi Dench
Ciąg dalszy pewnie nastąpi, gdy mi się przypomni
Dlatego też wpadłem na pomysł założenia tego tematu - podzielicie się swoimi wyobrażeniami o postaciach. Jeśli nie znajdziecie odpowiedniego aktora lub wizerunku do ilustracji, spróbujcie opisać bohatera dokładniej. Każdy wymienia tyle postaci, ile chce. Osobiście podaję tylko postacie, które widzę inaczej, niż w serialu, bo gdy zacząłem robić listę aktorów doskonale oddających moje wyobrażenia o bohaterach, to końca nie było widać
Moje typy
- Stannis Baratheon: Colm Feroe
- Davos Seaworth: Vincent Regan
- Silny Belwas: Peter Menash I
- Oberyn Martell: Oded Fehr
- Królowa Cierni: Judi Dench
Ciąg dalszy pewnie nastąpi, gdy mi się przypomni